Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vlada Južne Osetije: Gruzija sa stranim saveznicima priprema novu invaziju

07.01.2009.
u 09:05

Ministarstvo informiranja odmetnute gruzijske pokrajine Južne Osetije upozorilo je rusku javnost da Gruzija, zajedno sa stranim saveznicima, planira novu invaziju na to područje. Tvrde da gruzijske snage žele potisnuti rusku vojsku sa svog teritorija, a u pripremi operacije glavnu riječ vodi Dmitri Sanakojev, predsjednik progruzijske južnoossetske vlade u progonstvu.

Proruska vlada u Južnoj Osetiji ističe da će poduzeti sve mjere kako bi se spriječile provokacije i nova gruzijska invazija na njihovu "državu", piše ruska Pravda. Oštro je reagiralo i rusko ministarstvo obrane koje je istaknulo da će na svaku provokaciju višestruko odgovoriti:

- Ako gruzijske snage pokušaju bilo kakvu ofenzivu u Južnoj Osetiji suočit će se s odlučnom reakcijom naše vojske koja će odgovoriti iz svih raspoloživih sredstava.

Rusija je jedina bitnija zemlja koja je priznala neovisnost Južne Osetije i Abhazije. Strah od gruzijske invazije u Južnoj Osetiji zavladao je nakon što je Gruzija 4. siječnja potpisala sporazum o strateškom partnerstvu sa Sjedinjenim Državama.

(A.Be.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije