Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada je lagala EU da imamo skladište za radioaktivni otpad

Cilj je spriječiti skladištenje radioaktivnog otpada u središtu Zagreba
06. travnja 2011. u 18:30 16 komentara 12 prikaza
Vlasta Toth s peticijom
Foto: Pixsell

Na pregovorima o poglavlju o energetici hrvatska je Vlada obmanula predstavnike Europske unije da Hrvatska ima skladište za radioaktivni otpad, a nema čak ni prikladno skladište za opasni otpad, piše u Hitnoj rezoluciji koju je predložila hrvatska Zelena lista, a prihvatilo Vijeće Europske zelene stranke, izvijestila je Vlasta Toth iz Zelene liste.

Cilj je spriječiti skladištenje radioaktivnog otpada u središtu Zagreba, u skladištu Instituta Ruđer Bošković.

– Mi smo Vladi 17. ožujka predali gotovo 12.000 potpisa građana koji se protive skladištenju radioaktivnog otpada. Vlada nam se nije ni obratila pa smo slučaj odlučili internacionalizirati – kazala je Vlasta Toth, ističući da Hrvatska ne poštuje Aarhušku konvenciju koju je potpisala, a prema kojoj javnost ima pravo znati i dobiti informacije o svom okolišu te o njemu odlučivati.

Hitna rezolucija prihvaćena je kao sastavni dio dokumenta "Gašenje nuklearnih elektrana u Europi", prema kojem bi Europa do 2050. trebala u potpunosti odustati od upotrebe nuklearne energije.

dirljivo
Tuga u obitelji zbog gubitka: Jelena Veljača objavila emotivnu fotku, fanovi izražavaju sućut
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • Ugo Kajvez:

    Ma nije istina, ......... oni ne lažu !!!! ... pitajte narod !! ........... ili hebranga, on sigurno zna !! ............

  • campa:

    Kako se može tako lažno optužiti naša vlada.Kad je vlada lagala svoj narod ili neddaj bože gospodu iz EU. Ili sam se ja zabunio pa bi bilo kada nije lagala.

  • -obrisani-:

    ..a kad oni govore istinu?