Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zeleni optužuju:

Vlada je lagala EU da imamo skladište za radioaktivni otpad

Vlasta Toth s peticijom
Pixsell
06.04.2011.
u 18:30

Cilj je spriječiti skladištenje radioaktivnog otpada u središtu Zagreba

Na pregovorima o poglavlju o energetici hrvatska je Vlada obmanula predstavnike Europske unije da Hrvatska ima skladište za radioaktivni otpad, a nema čak ni prikladno skladište za opasni otpad, piše u Hitnoj rezoluciji koju je predložila hrvatska Zelena lista, a prihvatilo Vijeće Europske zelene stranke, izvijestila je Vlasta Toth iz Zelene liste.

Cilj je spriječiti skladištenje radioaktivnog otpada u središtu Zagreba, u skladištu Instituta Ruđer Bošković.

– Mi smo Vladi 17. ožujka predali gotovo 12.000 potpisa građana koji se protive skladištenju radioaktivnog otpada. Vlada nam se nije ni obratila pa smo slučaj odlučili internacionalizirati – kazala je Vlasta Toth, ističući da Hrvatska ne poštuje Aarhušku konvenciju koju je potpisala, a prema kojoj javnost ima pravo znati i dobiti informacije o svom okolišu te o njemu odlučivati.

Hitna rezolucija prihvaćena je kao sastavni dio dokumenta "Gašenje nuklearnih elektrana u Europi", prema kojem bi Europa do 2050. trebala u potpunosti odustati od upotrebe nuklearne energije.

Ključne riječi

Komentara 16

UK
Ugo Kajvez
18:57 06.04.2011.

Ma nije istina, ......... oni ne lažu !!!! ... pitajte narod !! ........... ili hebranga, on sigurno zna !! ............

CA
campa
19:07 06.04.2011.

Kako se može tako lažno optužiti naša vlada.Kad je vlada lagala svoj narod ili neddaj bože gospodu iz EU. Ili sam se ja zabunio pa bi bilo kada nije lagala.

OB
-obrisani-
00:11 07.04.2011.

..a kad oni govore istinu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije