Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vlada je kriva za loše poslovanje Fine

fina
Arhiva VL
23.10.2009.
u 16:31

Zastupnik HNS-a Zlatko Koračević napomenuo je kako je Fina prošle godine završila s padom, kako se svih ovih godina lutalo oko poslovne strategije te da se izgubio monopol u platnom prometu. Krivca za tavku situaciju vidi u Nadzornom odboru.

Za loše poslovanje Fine i pad poslovnih prihoda po prosječnoj stopi od 2,7 posto kroz godinu odgovorna je Vlada. Poručila je to danas iz Sabora oporba, nakon podnošenja godišnjeg izvještaja o poslovanju te Financijske agencije za 2008. godinu, zaključivši kako je zbog toga lošeg poslovanja u Fini nesigurno čak tisuću radnih mjesta.

Zastupnik HNS-a Zlatko Koračević napomenuo je kako je Fina prošle godine završila sa padom, kako se svih ovih godina lutalo oko poslovne strategije te da se izgubio monopol u platnom prometu. Krivca za takvu situaciju vidi u Nadzornom odboru koji, kaže, predstavlja vlasnik, a vlasnik je država. 

Esdepeovac Slavko Linić smatra da je Vlada odgovorna za loše poslovanje Fine kao i dio ministara zaduženih za financije koji u toj Vladi sjede. Ujedno je ustvrdio kako su pojedini ministri u prošloj godini koristili Finu za pojedine čudne malverzacije.

Ključne riječi

Komentara 3

SE
sejoman
16:59 23.10.2009.

Kriza nije kriva ni za sto

OB
-obrisani-
17:28 23.10.2009.

Ma nije kriva vlada za loše stanje u državi i u državnim institucijama ;Kriv je zeko i supermen!

Avatar DucMan
DucMan
07:38 11.12.2009.

Interesantno je to da ne prijete otkazi onima koji nisu znali voditi poslovanje, nego onima koji su radili bez grešaka. A dio odgovornih za Finu danas sjedi u Vladi. Izvrsno, što više zaseres, bolje napredujes.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije