Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
banski dvori
Povratak na članak

Vlada i sindikati državnih službi potpisali novi kolektivni ugovor

– Zadovoljni smo potpisanim ugovorom. Birali smo od većeg manje zlo pa smo zadržali radna mjesta – poručio je Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Komentari 8

DS
dsimu145
09:35 02.08.2012.

Zna li netko pravi odgovor : Zašto Matica hrvatskih sindikata nije potpisala sporazum s Vladom RH?

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
10:02 02.08.2012.

poltroni iz sindikata državnih službi su potkupljeni i treba ih podhitno smjeniti...

VL
TO
tomtom
10:35 02.08.2012.

Sindikati sluzbenika diktiraju Hrvatsku politiku iako se nije za njih glasalo na parlamentarnim izborima. Pljackaju gospodarstvo i unistvaju drzavu. Trebalo bi s njima ozbiljno zaratiti.

VL
DS
dsimu145
10:44 02.08.2012.

Kako bi mogli sindikati javnih službi s Maticom hrvatskih sindikata kontrolirati državu i još k tomu pljačkati?!

VL
MF
maca faca
10:58 02.08.2012.

kada će se konačno ova nesposobna Vlada odreći svih svojih povlastica i plaća-MORALNI ČIN?

VL
TO
tomtom
10:56 02.08.2012.

dsimu145, Zbog neracionalnih zahtjeva sindikata se cijela hrvatska politika mora fokusirati na punjenje proracuna umjesto na razvoj gospodarstva. Ne moze i jedno i drugo jer ti ciljevi zahtjevaju suprotne strategije. Tako sindikati diktiraju politiku. Novac i privilegije koje sindikati trazeze njima ne pripada niti su ga zasluzili. Ne pripada niti politicarima. A sto je najtragicnije nije niti zaradjen, skupljati ce se kreditima, ovrhama i rasprodajama. Tako pljackaju.

VL
DS
dsimu145
13:10 02.08.2012.

Koji bi to morali biti racionalni zahtijevi sindikata javnih službi koji bi mogli vladu usmjeriti na razvoj gospodarstva? Koji novac i koje privilegije imaju sindikati i njihovi članovi u javnom sektoru RH?

VL
TO
tomtom
14:59 02.08.2012.

dsimu145 Interesi sindikata su sukobljeni interesima drugih sindikata s kojima dijele isti proracun. Trebali bi se boriti za veci udio u proracunu a ne za veci proracun. Zbog cega su sindikati u drzavnim sluzbama i poduzecima odlucili udruziti lojalnost uost u borbi protiv gospodarstva je misterija, cudo balkanske logike. Takodjer bi se trebali boriti i protiv uhljebljivanja u vlastite organizacije, od toga njihovi clanovi nemaju koristi, imaju samo stetu. Najdestruktivniji potez sindikata je i zahtjev za povecanjem poreza jer su time opteretili i prevarili vlastite clanove. Sami clanovi bi trebali shvatiti da odricanje od privilegija nije odricanje vec investicija. Dvije trecine BDP-a zavrsi u proracunu dok se sam poduzetnik ne moze nadati profitu vise od desetak posto. Znaci, malo vise novca poduzetnistvu znaci i puno vise novca u proracunu. Privilegije zaposlenih je sve ono sto su dobili kolektivnim ugovorom a ne bi dobili na slobodnom trzistu rada. Biro za zaposljavanje je pun sposobnih mladih ljudi internet generacije koji bi posao obavili bolje i jeftinije a ustavno imaju jednako pravo na uhljebljenje kao i sadasnji uhljebljenici.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.