Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
racionalizacija

Broj službenih vozila smanjuje se 20 posto, ušteda deset milijuna kuna

Službeni automobili Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.07.2015.
u 18:37

Tijekom nabave vozila putem operativnog leasinga u 2015. broj vozila smanjit će se 20 posto

Vlada je jučer odlučila uštedjeti 10,1 milijun kuna tako što će se 20 posto smanjiti broj službenih vozila, a koja će se nabavljati nakon što za mnoga službena vozila ove godine istekne operativni leasing.

"Državni ured za središnju javnu nabavu će prilikom provođenja postupka javne nabave vozila putem operativnog leasinga u 2015. godini količine vozila smanjiti za 20 posto u odnosu na broj vozila kojima istječe operativni leasing", piše u odluci Vlade. Vlada planira racionalizirati i troškove mobilne telefonije u državnoj administraciji i javnim službama.

– Analizom dosadašnjih postupaka utvrđeno je da je 2011. godine, prije pokretanja središnje javne nabave, prosječna mjesečna potrošnja po pretplatničkom broju iznosila oko 300 kuna, da bi se tijekom ugovornog razdoblja od 2013. do 2015. godine prosječna mjesečna potrošnja smanjila na 55 kuna po pretplatničkom broju, uključujući cijenu uređaja – rekao je potpredsjednik Vlade Ranko Ostojić.

Kako bi se daljnje uštede doista i ostvarile postupak središnje javne nabave za usluge mobilne telefonije proveo bi se i za dodatnih 567 javnih naručitelja – sudove, agencije, urede državne uprave, fakultete, sveučilišta, muzeje, nacionalne parkove i centre za socijalnu skrb.

>>Državne tvrtke troškove plaća u dvije godine srezale za 680 milijuna kuna

>>U nekim agencijama i uredima ravnatelj nema službeni auto

Komentara 8

Avatar bambam
bambam
19:39 30.07.2015.

Prvo naruce Audije koje nitko ne zeli voziti, pa onda naruce jos jednom jeftinije Audije i onda kazu da sljedece godine budu narucili 20% manje vozila. Pa naravno kad su prosle narucili 100% vise. I gdje je tu usteda?

DH
dalibor.hren
19:34 30.07.2015.

Smanjit će broj vozila hitne pomoći, policijskih....ali drugovi političari će se i dalje voziti po principu jedno grlo, jedan BMW!

Avatar comparator
comparator
19:32 30.07.2015.

Da se voze javnim prometom spasili bi Imunološki bez kreditnog zaduživanja a sam Imunološki vjerojatno može preživjeti i s manje novca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije