Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreni dijalog

Vlada demantira napise o ukidanju prava na svakodnevni odmor službenicima i namještencima

tihomir orešković
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
09.04.2016.
u 16:45

Na odmor od najmanje trideset minuta imaju pravo svi službenici i namještenici temljem važećih kolektivnih ugovora

Vlada Republike Hrvatske oštro opovrgava netočne medijske informacije o ukidanju prava službenicima i namještencima na odmor (stanku) od najmanje trideset minuta na koji imaju pravo svakoga radnog dana temeljem Zakonom o radu (NN 93/14) i važećih kolektivnih ugovora, izvijestili su iz Vlade.

"Neistiniti i tendenciozni napisi ne pridonose upravo otvorenom dijalogu Vlade Republike Hrvatske sa sindikalnim partnerima, koji se nastavlja i trajno je opredjeljenje ove Vlade", zaključuju iz Vlade. 

>> Grabar-Kitarović u intervjuu Večernjem listu: Građani su spremni na promjene

Komentara 11

DO
doktorica
18:20 09.04.2016.

50% uhljeba u državnim službama treba otpustiti

DU
Deleted user
18:55 09.04.2016.

U zgradama bivših općinskih uprava, pod istim krovom, rade osim gradskih (Bandićevih) službenika i državni službenici. Gradski imaju ne samo oko 32% veću plaću, nego se prilično ležerno odnose prema pauzi, često dolaze iz vana obavijeni dimom i mirisima birtije,e, s novom frizurom, vrećicama s placa koji sigurno ne stignu obaviti za pol sata pauze i sl. Tek da se zna da nismo svi u istom košu. Imam gotovo 40 godina staža, u državnu upravu u čijem sastavu radim, zaposlilo se cca 80% visoko obrazovanih mladih osoba. Starih kao ja ima jako malo . Plaće su relativno niske, uvjeti rada gori nego gospodi zatvorenicima ( kod nas ima cca 2 m2 po osobi, a zatvorenicima je propisano min. 4 m2) Pauza. Ma zemite si ju. Ionak prečesto ni nejdem na nju jer od posla niti ne vidim kolko je sati pa mi "pobegne". Ma ukinite sve, ali i sebe

OS
osica
18:32 09.04.2016.

"Opet mediji krivi" kjesu li izmislili ? Oni koji su to rekli šute, no jesu li to neki htijeli onako ispod mosta provesti. Razgovaraju li u vladi međusobno ili ne ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije