Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA

Vlada danas osniva povjerenstvo za restrukturiranje javnih znanstvenih instituta

Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.12.2014.
u 07:00

Vlada će iz proračunske pričuve Vrhbosanskoj nadbiskupiji dati 425.042 eura

Na današnjoj sjednici Vlada bi trebala imenovati povjerenstvo za izradu modela restrukturiranja javnih znanstvenih instituta u Hrvatskoj. U proteklih nekoliko godina 25 instituta prošlo je evaluaciju koja je pokazala da u nekima mnogo toga ne funkcionira, te da neki nemaju uvjeta da bi opstali kao samostalne ustanove. Zbog toga će se provesti njihova temeljita analiza, koju će, kako je svojedobno kazao pomoćnik ministra za znanost Ivan Pejić, obaviti strani eksperti, a konačnu odluku donijet će danas imenovano povjerenstvo. Analiza bi trebala biti završena do početka veljače, a nakon toga će povjerenstvo odlučiti o sudbini svakog instituta.

U povjerenstvu bi, prema našim informacijama, trebali biti predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (njih pet) HAZU, Ministarstva rada i Ministarstva socijalne politike, financija, sindikata.... Imena članova navodno do jučer popodne nisu bila usuglašena, a Pejić je poručio da ne želi ništa govoriti prije nego što povjerenstvo bude osnovano.

Vlada će na sjednici također iz proračunske pričuve Vrhbosanskoj nadbiskupiji dati 425.042 eura za podmirenje rate kredita odobrenog za izgradnju svećeničkog doma u Sarajevu. Vrhbosanska nadbiskupija nije u mogućnosti podmiriti ratu kredita zbog prenamjene raspoloživih sredstava za sanaciju šteta nastalih u poplavama u kojima je stradalo 20 župa.

Vlada će dati i suglasnost Gradu Zagrebu za zaduženje u Zagrebačkoj banci u iznosu od 190 milijuna kuna. Novcem će se graditi prometnice i objekti društvene djelatnosti.

>> Umjesto Milanovića u Beograd uz Hajdaša Dončića ide i V. Pusić

>> Ovo je 77 projekata za koje Vlada traži novac

Komentara 6

PE
perfa57
09:10 11.12.2014.

Ako ne želiš ili ne znaš riješiti problem osnuj povjerenstvo (komisiju) razvodni stvar i to je to.

DU
Deleted user
09:31 11.12.2014.

Uh.. jedva čekam osnivanje još jednog povjerenstva.. baš nam je to trebalo. Šteta što ima tako kratko ime: Povjerenstvo za izradu modela restrukturiranja javnih znanstvenih instituta. Trebali su u nazivu još toga nadrobiti, da se neuki hrvati zabezeknu kakvu pametnu vladu imaju.

MI
MitsubishiTurbo
09:56 11.12.2014.

samo jedno mogu da urade i to bi bila najbolja stvar za hrvastku a to je,,,,da daju neopozive ostavke,,,kompletno svi,,,jer nijedna ne vrijedi ni... spomena... a kamoli nesto vise

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije