Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvanredna uprava

Nakon što je Bricelj odustao, Ramljaku najviše šansi da preuzme Agrokor?

Ante Ramljak
Foto: Slavko Midžor/Reuters/PIXSELL
1/6
09.04.2017.
u 22:15

Među kandidatima koje je Vlada kontaktirala tražeći novo vodstvo Agrokora bio je i konzultant Milan Račić

Ante Ramljak bit će povjerenik za Agrokor, posljednje su neslužbene informacije, a Vlada bi ga trebala potvrditi na sjednici Vlade koja se održava sutra u jutarnjim satima. Ramljak je i radio na zakonu lex Agrokor, a bio je i prvi kandidat o kojem se govorilo kao budućem povjereniku.

Među kandidatima koje je Vlada kontaktirala tražeći novo vodstvo Agrokora bio je i konzultant Milan Račić.

Nagađanja oko imena povjerenika traju od sredine tjedna kada je bilo jasno da će se Lex Agrokor izglasati i primijeniti. Nakon Ramljaka, pojavilo se je ime bivšeg čelnika Siemensa Uwe Gregoriusa, a tijekom dana pojavilo se je ime konzultanta Branimira Bricelja. On je naime i viđen kako ulazi u zgradu Vlade ovaj vikend na razgovor, no prema neslužbenim informacijama sam je odustao od te funkcije.

Vlada je bila jasna da želi osobu koja ima međunarodno iskustvo bez političkog utjecaja. Zbog toga je i gotovo postalo jasna da Ramljak neće biti, jer mu je karijera vezana za dva ministra - Borislava Škegru i Radimira Čačića. Bricelj je kao i Ramljak dio karijere proveo u investicijskoj kući Caib, pa je možda i Bricelj bio Ramljakova preporuka. Bricelj ima međunarodno iskustvo, pa mu je karijera vezana za nekoliko stranih konzultantskih tvrtki, a u velikom broju njih radio je upravo na poslovima restrukturiranja, spajanja i preuzimanja..., a slične poslove nekoliko je godina obavljao i u domaćoj Plivi.

>> Sedam dana drame u Agrokorovu tornju. Todorićevi sinovi: Tata, bankrotirali smo

>> Pad Todorićeva carstva: Blokada se skida čim HDZ i Most nađu povjerenika

Komentara 32

DU
Deleted user
21:25 09.04.2017.

bidni moj alvarez..ovi su te preveslali..ka niko do sada..a sta sam ti reka..bizi ca odavde..ovi su namazani sa svim mastima..eto..bit ce ti placeno..ali osta si bez posla..eto sad zamisli..jednu hrvatsku..blagajnicu..sta sve ..njoj rade..a ona bidna..mora mucat..astela vista..alvarez..vidimo se ..na ibizi..

BR
Bravo
21:41 09.04.2017.

Jel to isti onaj koji je uspješno domaću Plivu povoljno spojio sa Izraelcima? Sad su nam ljekovi jeftiniju u Sloveniji. 😉

AA
Aartur
22:55 09.04.2017.

Ramljak ne bi znao upravljati ni kvartovskim Konzumovim dućanom, a kamoli cijelim Agrokorom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije