Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na sutrašnjoj sjednici

Vlada će Plomin C proglasiti projektom od strateškog interesa RH

plomin
Dusko Marusic/PIXSELL
14.05.2014.
u 21:56

Projekt ima dvostruki utjecaj na rast BDP-a – domaća proizvodnja električne energije te izravno strano ulaganje, stoji u Vladinom obrazloženju

Izgradnju bloka C u termoelektrani Plomin Vlada će na sutrašnjoj sjednici proglasiti projektom od strateškog interesa za RH. Vrijednost projekta Vlada procjenjuje na 6,3 milijarde kuna.

- Projekt Plomin C pomaže stvaranju elektroenergetske neovisnosti RH te smanjuje ovisnost o uvozu električne energije... Projekt ima dvostruki utjecaj na rast BDP-a – domaća proizvodnja električne energije te izravno strano ulaganje - stoji u Vladinom obrazloženju. Kako je Večernji već pisao, obvezujuće ponude dala su tri konzorcija: južnokorejski Daewoo, Marubeni i Alstom, te Samsung i Edison.

>>Strateške projekte usporavaju lokalne vlasti

Komentara 8

TO
tolitol
22:26 14.05.2014.

Strateški interes RH je kolektivna ostavka ove vlade i ovog predsjednika.

Avatar tajar
tajar
22:07 14.05.2014.

Uvoz ugljena za potrebe termoelektrane, pretpostavljam da će biti također od "strateškog interesa".

CB
Conan Barbarin
11:23 15.05.2014.

o ovom projektu slušamo već 3 godine, ali vlada nikako da išta pokrene, toliko o njihovoj nesposobnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije