Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krešimir Luetić:
Povratak na članak

'Vlada bi trebala pozvati oporbu, napisati 20 reformskih mjera i reći: zaokružite 5-10 koje ćete podržati'

Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore, rekao je da je na sjednici Odbora za zdravstvo prvi put vidio iskrenu namjeru postizanja konsenzusa.

Komentari 17

AD
admzaq
00:29 22.04.2021.

Mogu oni zaokruživati koliko žele, ali bez otkaza i zatvaranja nekih bolnica nema ničega. Previše je tu nemedicinskog osoblja, previše je tu bolnica sa malim spektrom usluga, previše nepotrebnih troškova. Što mi to vrijedi što pod nosem imam bolnicu, ako ne pruža uslugu koja mi treba, a ta usluga nije ništa posebno u današnje vrijeme ?

VL
ST
stefj
00:57 22.04.2021.

Rješenje je bar jednostavno: uvesti konkurenciju HZZO-u, vaučerizacija i participacija za apsolutno sve. Može biti i mini participacija, ali je mora biti... A ovo s vladom i oporbom je smiješno. Pa barem je jasno kako kod nas politika funkcionira: čeka se da netko donese neku odluku, bilo kakvu, i onda se ta odluka napada sa svih strana. Kako bi političari uopće funkcionirali bez toga?

VL
Avatar Boycie1
Boycie1
06:47 22.04.2021.

Zdravstvo kosta.Ili smanjiti opseg usluga ili povecati izdvajanje.Trece je placati dodatne usluge.

VL
Avatar Šund_Alpinisti
Šund_Alpinisti
00:28 22.04.2021.

Kad ovoga čuješ onda znaš sve o oporbi. Mora se pak priznati da je oporba vrlo aktivno u samosramoćenju.

VL
SL
slavenZadravec
08:15 22.04.2021.

Nema novca i za ovaj tip zdravstva i za more privilegiranih mirovina, nepotrebnih općina ... Treba birati.

VL
DU
Deleted user
07:34 22.04.2021.

BORG=GROB da li Vam je sada jasnije?

VL
Avatar kotacic99
kotacic99
23:35 21.04.2021.

Ovo je ključna rečenica i nešto najpametnije što sam čuo u zadnje vrijeme, vrijedi i za druge sektore: Sadašnja Vlada bi trebala pozvati oporbene čelnike, napisati 20 reformskih mjera i reći: zaokružite 5-10 koje ćete podržati, ali ako se dogovorimo oko tih 5, onda ih provedimo.... Ubi više ova stagnacija, klijentelizam, politička demagogija, potresi, korona, HDZ, SDP, MOST, Mamić, Suci i dr.

VL
RE
RedTree
02:52 22.04.2021.

U Engleskoj u zadnjih 50 godina samo dva ministra su bili doktori, ostalo sve ekonomisti, tako bi i načelu bolnica trebao biti jedan top ekonomist i jedan doktor. A ove novce što dobivamo iz EU za oporavak usmjeriti u gospodarstvo, a ne u javnu infrastrukturu. Što će nam kad su skoro svi otišli, više nema tko uplaćivati ni zdravstveno.

VL
VI
Vito
07:10 22.04.2021.

Ne sami iz moralnih nego iz etičkih razloga ovi paraziti ne smiju nakon 16. svibnja 2021.g. ostati po kancelarijama. Ostanu li nema spasa Hrvatskoj.

VL
BR
Brda
08:11 22.04.2021.

Stvarno ne kužim zašto ne sjednu i zajedno ne donesu tih 5 stvari i stanu pred narod i kažu: to i to ćemo napraviti da nam sutra bude bolje? Jel to problem. Nadalje, iluzorno je razmišljati da će reformu zdravstva provesti liječnik. To jednostavno nije izvedivo. Reformu zdravstva, kao i svaku drugu moraju odraditi konzultanti, koji će snimiti cijeli sustav i dat svoja rješenja. Normalno da će to biti "radikalna" rješenja, zato i je tu politika da ta rješenja sagleda sa svih stajališta i usvoji neku svoju konačnu verziju. Al onda znamo, da nam npr. bolnica u nekom manjem mjestu posluje s minusom, ali je ona potrebna iz tih i tih razloga i svjesno ćemo taj minus pokrivati iz proračuna.

VL
DU
Deleted user
06:25 22.04.2021.

Luetić je u pravu, barem u globalu mora biti koncenzus. Više puta sam našao podatak da je Danska najbolje sredila svoje zdravstvo. Mala zemlja je kao i mi i zašto ne kopirati njihov sustav.

VL
SI
sisavac
07:20 22.04.2021.

bolje bi im bilo da svaki tjedan odigraju listi eurojackpota, tamo zaokruživanjem, precrtavanjem, zbilja mogu nešto postići. izdvajanja iz proračuna moraju prestati, totalno! sustav se mora financirati iz izdvajanja onih koji ga koriste! i to je to, nema dalje. posebno skupi, eksperimentalni, lijekovi, to je nešto o čemu ne treba previše pričati, nema novca za liječenje desetak teških bolesnika, tim posebno skupim lijekovima, sa 500 mil kuna godišnje, jer se tim liječenjem oni neće nažalost izliječiti, a sa 500 mil kuna godišnje može se pomoći desecima tisuća ljudi. da, gleda se uvijek šira slika, veća korist za društvo. gubitnika uvijek ima. mora ih biti. uvesti participacije za sve korisnike usluga. dopunsko... treba dosta povećati. jer ne možeš i meni sa 70 kuna doplate dobiti toliko bolju uslugu, od mene koji mjesečno dajem npr. 1.500 kuna, a ti, što ja znam, 700, i još 70 dopunskog! nemjerljivo bolju uslugu dobiti za sitnicu doplate! ne ide. glavnina troškova se naplati iz osnovnog osiguranja, a dečki se igraju sa dopunskim, koji je smiješna cifra u odnosu na ostale iznose. 1 mil ljudi puta 70 kuna, godišnje niti milijarda kuna. a troškovi 40 milijardi! trebalo bi na kraju godine raditi i povrat dijela sredstava onima koji nisu koristili zdravstvene usluge, u nekom dijelu. ako sam ja jednom išao zubaru ,to je koštalo, npr. 500 kuna, ajd ti meni vrati pola novca koje sam ti uplatio... bolesni? nek si plaćaju liječenje. to je nova normalnost. solidarnost? nema je više.

VL
VL
_________
23:46 21.04.2021.

Ako već sudjelujete u nekoj emisiji, nemojte mumljati kroz maske, govor vam je nerazgovjetan. Iz poštovanja prema gledateljima nemojte prekrivati lica, izgledate odurno. Ovo je negledljivo i neslušljivo. Zašto HRT ne stavi pleksiglas između gostiju?

VL
VI
Vito
07:09 22.04.2021.

Vlada ne bi trebala ništa. Vlada bi MORALA dati ostavku. Čisto iz humanitarnih razloga spašavanja Hrvatske od propasti. Ako imalo vole Hrvatsku vladi bi bilo domoljubno i pošteno odmah odstupiti. Jedino je to međunarodno priznato rješenje za spas Hrvatske.

VL
DU
Deleted user
08:52 22.04.2021.

Jedina reforma koju treba provesti je zaustaviti krađu, prevaru i muljanje. Zbog covida je manje pregleda, operacija i općenito usluga a troši se više novaca. Jasno je da netko krade a to nisu sestre.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.