Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova uredba

Vlada bi danas trebala riješiti problem kumulativnog rada

\'dalmacija...split... dujomir marasovic... snimila: nino strmotic\'
Nino Strmotić/PIXSELL
25.03.2011.
u 15:13

Ravnatelj KBC-a Split dr. Dujomir Marasović tvrdi da više nema prepreka da liječnici rade i u bolnici i na fakultetu. Dr. Božo Bota, predsjednik Hrvatskoj liječničkog sindikata ističe međutim da je u javnost puštena lažna informacija

Splitski liječnici kumulativci, njih 79 koji rade u Kliničkom bolničkom centru i kao predavači rade na Medicinskom fakultetu odustali su od sastanka na kojem su trebali odlučiti hoće li dati otkaz na fakultetu. Jer nije bio riješen njihov status kumulativaca odnosno nije reguliran radni odnos kod dva poslodavca.
Ravnatelj KBC-a dr. Dujomir Marasović izvijestio ih je da je postignut dogovor te da su ministarstva zdravstva i znanosti prihvatili njegov prijedlog kojeg će usvojiti Vlada.

- Vlada je jučer o tome trebala raspravljati, međutim kako premijerka nije bila u Hrvatskoj, sjednica će se održati danas. Sinoć mi je državni tajnik za zdravstvo Ante Zvonimir Golem kazao da je sve riješeno i obećao da će danas na Vladi biti donesena posebna uredba kojom se regulira pitanje liječnika kumulativaca, kazao je za Večernji list dr. Dujomir Marasović, ravnatelj splitske bolnice.

Prema njegovim tvrdnjama, prihvaćen je prijedlog po kojem će liječnici koji rade u KBC-u i predaju na Madicinskom fakultetu, za odrađenih šest sati rada u bolnici dobiti plaću kao da rade 8 sati s tim da će im ta dva sata biti plaćena kao naknada za rad sa studentima. A, Medicinski fakultet  će im mjesečno davati najviše 50 posto svoje naknade. Marasović veli da najvišu naknadu imaju redoviti profesori koja mjesečno iznosi 5 tisuća kuna.
- Nema više nikakvih prepreka da liječnici rade u bolnici i predaju na fakultetu i da za to budu adekvatno plaćeni. Još samo valja sačekati uredbu Vlade, poručuje ravnatelj.

No, drugačijeg je mišljenja prof.dr. Božo Bota, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata za Splitsko-dalmatinsku županiju. On tvrdi kako ništa još nije riješeno jer nema nikakvog dokumenta koji to jamči.
- Ravnatelj je uspio "minirati" dogovoreni sastanak. U javnost je puštena lažna informacija, liječnici su mu povjerovali da je uredba donesena, a nije, naglašava dr. Bota.
Dodaje da Sindikat ni o čemu nema pojma.  A, trebao bi imati!

Komentara 1

MR
mramorna
07:20 26.03.2011.

Večernjak nenormalno kasni s vijestima iz Dalmacije. Zašto? To bi u redakcijama trebali znati. Nema novine i vijesti bez dopisnika iz baze a to je Večernjak ukinuo u Dalmaciji, kad je svakodnevo povečavao tiražu imajući lokalne vijesti. Nažalost, i oni stari i stalni čitatelji našeg Večernjaka nisu zadovoljni. Ovo sam napisao sve u cilju interesa cijenjenog lista. Redakcija izgleda bježe od događaja!!!! Hvala na pozornosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije