Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istječe rok

Vlada bez odgovora na interpelaciju o ploči

Jasenovac
Nikola Čutuk/pixsell
17.05.2017.
u 07:00

SDP-ov Peđa Grbin tumači da Vlada odugovlači kako ne bi izgubila potporu zastupnika nacionalne manjine ili desnice u Saboru

Danas istječe rok u kojem Vlada po saborskom poslovniku treba odgovoriti na interpelaciju SDP-a o postupanju u vezi ploče poginulim braniteljima HOS-a s natpisom “za dom spremni” u Jasenovcu, no redovna sjednica zakazana je tek za sutra, a iz Vlade nam nisu odgovorili hoće li se i kada očitovati o interpelaciji. SDP-ov Peđa Grbin kaže kako bi to bilo prvi put da Vlada nije odgovorila na neku od interpelacija, a razlog za odugovlačenje vidi u strahu od gubitka podrške nacionalnih manjina ili desnice u Saboru koja im, kaže, “treba za održavanje nakaradne većine u Saboru”.

– Plenkovićevo odugovlačenje me ne čudi jer je ovih dana već pokazao izuzetan prezir prema propisima, no nadam se da će ih ovoga puta ipak poštovati – kaže Grbin. SDSS-ov Milorad Pupovac kaže kako s HDZ-om nije razgovarao o SDP-ovoj interpelaciji, ali kako je riječ o vrlo važnoj temi za njegovu stranku. – Učinit ćemo sve da se riješi, ne samo pitanje ploče, nego i izmijeni zakonski okvir koji je omogućio registraciju udruga s takvim grbom, a kako i kada će SDSS to učiniti, prepustite nama – poručio je Pupovac.      

Komentara 1

Avatar El Indio
El Indio
07:39 17.05.2017.

Cekaj malo, ovi usporedzuju domovinski rat sa drugim svjetskim ratom, onda bi trebalo sve partizanske ploce promjenit bez petokrake zvijezde. Ne znas ili je ta zvijezda simbol 45. ili 91. pa ista ta zvijezda je bila i 91. kao ii taj napis zds. I jos to, mnogi pravi antifasisti su ginuli za antifasizam u 2.ww a ne za ideologiju komunizma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije