Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Kamioni

Vještak: Sva su vozila ispunjavala tražene tehničke uvjete

rončević
Tomislav Miletić/PIXSELL
06.07.2010.
u 17:41

Nakon tri mjeseca stanke zbog čekanja odluke Vrhovnog suda nastavljeno je suđenje Rončeviću i Bačiću.

Nakon gotovo tromjesečne stanke zbog čekanja odluke Vrhovnog suda, nastavljeno je suđenje bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću i njegovu pomoćniku Ivi Bačiću u aferi Kamioni u kojoj se dvojica optuženika terete za 10-milijunsku štetu proračunu.

U unakrsnom ispitivanju svoj je iskaz dao sudski vještak Vinko Ugrina koji je na temelju natječajne dokumentacije ocjenjivao ponude. Ugrina kaže kako su kamioni i MAN-a i Mercedesa i na kraju nabavljenog Iveca odgovarali tehničkim uvjetima, a obrana je inzistirala na tome da kamioni MAN-a nisu imali traženu nosivost.

Zbog toga su sudu predložili novo vještačenje, da ga obavi katedra za motorna vozila Strojarskog fakulteta, a sudsko vijeće na čelu s Jasnom Smiljanić odluku o tome donijet će sutra. Ako taj prijedlog obrane ne bude prihvaćen, sudski postupak protiv bivšeg ministra ulazi u završnu fazu, sa završnim riječima optužbe i obrane.

Komentara 6

MI
mikec
19:19 06.07.2010.

roncevic bivsi ministar proces se blizi kraju, VUK SIT OVCE CIJELE. Zali boze novca iz proracuna za istragu i proces.takoce sva BANDA LOPOVSKA BITI PROCESUIRABA, NIKOM ______NISTA KRAJ Lijep pozdrav BOG.

DU
Deleted user
19:17 06.07.2010.

Tko se imalo razumi u kamione zna da su iveco najveci otpad i uvijek bili naj jevtiniji a ovi hoce stvarno da svijet naprave glupim ida uvjere nekog da su stvarno najbolji i jos najskuplji.Ti su ljudi stvarno za psihijatra.

KU
kumajela
18:13 06.07.2010.

Kuda lijepe sreće da je ovaj Rončević najveći lopov u državi. Ja bih 80% toga ubajbokirala, a poslije bismo vidjeli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije