Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vjesnik: Hvala što ste pratili život ovog 72-godišnjeg starca

Zahvaljujemo se političarima koji su ovaj list stvorili i ugasili. Na isti način, u ilegali. I za dobrobit svih – stoji u tekstu kojeg potpisuje Robert Mekinić
12. lipnja 2012. u 22:17 21 komentara 27 prikaza
Vjesnik (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell

Nakon što je prije gotovo dva mjeseca prestao izlaziti u tiskanom izdanju, Vjesnik od danas prestaje i s ažuriranjem sadržaja na svojoj internet stranici Vjesnik.hr, a od svojih su se čitatelja i službeno oprostili.

– U ime svih koji su nekada radili ili sada rade u ovoj redakciji, zahvaljujemo se što ste nas čitali. Zahvaljujemo Vam se što ste pratili život ovog 72-godišnjeg starca, pa i u vremenu koje ovakvim starinama ne pogoduje. Iako možda i nismo uvijek pisali najbolje, bili u potpunosti iskreni ili točni, trudili smo se živjeti ovaj novinarski posao svim srcem. Jer rad u dnevnim novinama, što god tko rekao, nije posao. To je niz malih života koji svaki dan započinje ispočetka. Danas postoje viši interesi, pa je novinarska romantika pala u drugi plan. Možda imate pravo što nas kudite, jer se nismo uspjeli prilagoditi, ali samo radi Vas vrijedilo je raditi sve ove godine – stoji u članku kojeg potpisuje direktor Robert Mekinić.

Zahvalio se i nečitateljima "koji su svojim specifičnim pogledima i te kako doprinijeli postojanju lista koji im nije bio ni važan, ni interesantan".

– Zahvaljujemo se političarima koji su ovaj list stvorili i ugasili. Na isti način, u ilegali. I za dobrobit svih. Starac je svoje proživio i vrijeme je da se otvori mjesto novim snagama. Sigurni smo da će takva odluka imati nekakve posljedice. Nadamo se da će biti opravdana – piše.

Obratili su se i kolegama s kojima su "radili, živjeli i učili". Poručili su im kako su svi oni zapravo Vjesnikova djeca.

– Kada Vas netko možda jednom zapita što je bio Vjesnik, predlažemo da ne odgovorite da je to 10 ili 20 milijuna kuna iz državnog proračuna godišnje, kojih u ovoj teškoj situaciji nema. Odgovorite mu da je to tradicija koja se ne može kupiti, jer ona nastaje vremenom. Odgovorite mu da su to "Vjesnikove nagrade za umjetnost“, da je to "Breza“ u Puli, da je to "Plava vrpca Vjesnika“. Odgovorite mu da su to deseci tisuća stranica novina koje su čitali besplatno u cijelome svijetu svi koji su imali internet... – stoji u članku.

ČUDO SE DOGODILO
Neviđena situacija zatekla hrvatskog prvaka, mnogi ne vjeruju da je ovo istina!
Merkur osiguranje
Ne zanemarujte zdravlje
Sad je najvažnije brinuti o zdravlju: Pet ključnih liječničkih preporuka koje ne smijete zanemariti
  • spartak:

    Uništeno je sve što je vrijedilo, kultura, umjetnost, zdravstvo, školstvo, sigurnost na ulici, privreda, obrtništvo, prodane banke, prodani mediji... Sve smo uništili, ostala je samo sveta krava kapital (200 bogatih obitelji i sveta majka Crkva. Prvi zaduženi za nazadovanje materijalnog ... prikaži još!g stanja ljudi, drugi za nazadovanje uma.

  • k1milica:

    gasenje vjesnika je gasenje starg social sistema propagande,,, kojeg zamjenjuju novi sistemi poboljsani sistemi in -formiranja jer su ljudi u medju vremenu od neinformiranih presli na nivo informacijama prebombardiranih ,,,,makar na balkanu je ctitanje(makar i novina) nece uzeti maha tako ... prikaži još!ako da nema strha ......

  • spartak:

    Gašenje Vjesnika samo je najnovije u beskrajnom nizu društvenih nazadovanja ovoga naroda od 1990, do danas.