Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima podršku i dijela učenika

Vjeroučitelj udaljen s nastave jer nije nosio masku: 'Nisam se nadao da će početi od mene, ali odnekud mora'

Dušan Bešlić
Foto: Screenshot/YouTube/Pixabay
09.11.2021.
u 08:36

"Tijekom pauze ravnateljica me pozvala i naredila da moram napustiti školu i da neću moći odraditi preostale sate. Pitao sam za razlog, a razlog je nenošenje maske", napisao je Bešlić

Vjeroučitelj Dušan Bešlić iz Srednje strukovne škole u Trogiru udaljen je s nastave i prije uvođenja obveznih COVID potvrda. Naime, nije htio nositi masku na nastavi, a sudeći prema njegovoj objavi na Facebooku, nije je nosio ni do sada.

"Dolaskom na posao ravnateljica me upozorila da moram nositi masku koji ni inače nisam nosio. To sam odbio jer imam svoje zdravstvene razloge. Odradio sam treći školski sat normalno. Četvrti sat sam imao pauzu očekujući sljedeća tri sata. Tijekom pauze ravnateljica me pozvala i naredila da moram napustiti školu i da neću moći odraditi preostale sate. Pitao sam za razlog, a razlog je nenošenje maske. Tražio sam sve to napismeno i rečeno mi je da ću dobiti, ali da ne mogu ostati u školi. Ona još mora kontaktirati Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije s obzirom na to da radim kao vjeroučitelj u Srednjoj strukovnoj školi u Trogiru. Sada sam doma. Što će biti, vidjet ćemo. Eto, počelo je. Nisam se nadao da će početi od mene, ali od nekuda mora. Svakako se preporučujem u molitve", napisao je Bešlić.

Podržalo ga je mnoštvo učenika, kao i kolega Mate Šimundić, predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije.

Komentara 29

Avatar abakus
abakus
09:52 09.11.2021.

Svi ljudi koji još imaju u sebi imalo ljudskosti i ljudskog dostojanstva od ovog treba nadalje trebaju odbiti nositi maske i odbiti bilo kakve druge mjere, uključujući cijepljenje. Oni koji su pogriješili i pristali na ucjene vlasti i cijepili se, sada imaju priliku shvatiti što su napravili i za što su sve dali dopuštenje psihopatima i odbiti primiti daljnje "doze". Pozivam sve da od ovog trena bojkotiraju sve mjere stožera i vlasti vezane uz mjere. OVO NEĆE STATI, OVO JE SAMO POČETAK! Želite li živjeti u svijetu u koji ovo vodi? HDZ-ovi botovi, znam da ste plaćeni podržavati ovo ludilo, ali i vi možda imate djecu, zapitajte se: Je li ovo svijet u kojem želite da vam djeca žive? Je li ovo budućnost koju želite za njih? Dosta bi bilo!

VL
vlada1
10:38 09.11.2021.

Dobro je, vjeroučiteljima niti nije mjesto u školi.

LE
LeonardoGoldman
09:56 09.11.2021.

Podrska vjeroucitelju. S rogatim se ne moze bost, i ne treba se bosti, a niti kleknuti ispred njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije