Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐUGORJE

'Vatikan najviše smeta što se najavljuje Gospino ukazanje'

Međugorje
Foto: Zoran Grizelj/Pixsell
1/2
10.06.2015.
u 23:41

- Čak da se Međugorje sutra prizna nitko od vjernika neće biti dužan vjerovati da se tamo događa nešto nadnaravno - kazao je Mikić.

- Ne mislim da je Međugorje središnje pitanje niti nečije vjere niti Crkve. Vjernici bi trebali prije svega malo spustiti loptu i smanjiti očekivanja i strasti koje se povremeno razbuktaju oko Međugorja - rekao je glavni urednik Hrvatskog katoličkog radija Anto Mikić u emisiji Otvoreno HRT-a u kojoj se pričalo o fenomenu ukazanja u tom hercegovačkom mjestu i odluci koju bi Vatikan trebao ubrzo donijeti o njima.

- U Vatikanu žele najprije sve odvojiti. Je li Međugorje mjesto Gospina ukazanja ili su vidjelice i vidioci mjesto Gospina ukazanja. Jer ako se ona njima ukazuje i na drugim mjestima, zašto bi priznali Međugorje kao mjesto ukazanja - kazao je novinar Večernjeg lista Silvije Tomašević te je objasnio kako vidioci i vidjelice putuju po svijetu i organiziraju događanja na kojima najavljuju ukazanja. - Vatikan najviše smeta što se najavljuje Gospino ukazanje. To je kao propaganda jednog događaja, što Crkva ne želi - kazao je novinar Večernjeg lista Silvije Tomašević.

"Jedino su vidioci smetnja"

Franjevac iz Čapljine Bože Radoš kazao je da ima osjećaj da je došlo vrijeme u kojem su "jedino vidioci smetnja, a smetnja više nije Međugorje". - Oni nikoga nisu sablaznili svojom molitvom. Sretni su da se po njima i pljuje, samo da Gospino djelo ide dalje - kazao je fra Božo Radoš koji smatra da sve i da papa Franjo potvrdi da se Gospa ukazuje, da bi mostarski biskup Ratko Perić kazao da je nema.  

 - Čak da se Međugorje sutra prizna nitko od vjernika neće biti dužan vjerovati da se tamo događa nešto nadnaravno - kazao je Mikić te dodao da se u Zagrebu i Mostaru smatra da Papa misli na Međugorje, uvijek kada spomene vidjelice, a to nije tako. Tomašević je kazao da smatra da papi Franji u fokusu trenutno nije Međugorje te da će odluka Kongregacije za nauk vjere vjerojatno ići za time da se biskupima daju upute "kako se treba ponašati sa vjernicima koji odlaze u Međugorje".

Naglasio je i da je Crkva pod pritiskom javnosti da se oglasi o Međugorju. - Crkva bi pustila da se to odvije tempom u skladu sa okolnostima, no veliki broj ljudi na visokim položajima u Italiji, među kojima su političari i biskupi, inzistiraju da se Crkva oglasi o tim fenomenima - rekao je Tomašević.

>>Hodočasnici: 
O svetištu se ne donosi odluka dok ukazanja još traju

>>Međugorski će vidioci pod nadzor Vatikana

Komentara 110

GO
Gogs
07:39 11.06.2015.

e jbg Bergoglio..najeba si od Hercegovaca..stići će te njihova ruka i u Srbiji :)

Avatar NJONJO
NJONJO
01:02 11.06.2015.

Ovaj Papa je najveća moralna vertikala koja hoda po zemlji

D1
d12345
00:40 11.06.2015.

Ne vjernici,nego plaćenički i liberalno-fašistički novinari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije