Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vjera u bolje sutra

Vjera u bolje sutra - Amerikanci s optimizmom ulaze u 2012. godinu

američka zastava
Reuters/PIXSELL
03.01.2012.
u 10:59

Svijetlu budućnost za cijelu zemlju očekuje 62 posto, a za svoje obitelji čak 78 posto ispitanika u sklopu GfK-ova istraživanja

Amerikanci za sebe i svoje obitelji, ali i svoju zemlju u cjelini, očekuju bolju 2012. godinu, usprkos visokoj nezaposlenosti i problematičnom gospodarstvu, otkriva istraživanje GfK-a provedeno u prosincu.

Svijetlu budućnost za cijelu zemlju očekuje 62 posto ispitanika, a za svoje obitelji čak njih 78 posto. Logično, najoptimističnija je mlađa generacija, između 18 i 29 godina starosti (76%), ali je optimizam prisutan i kod onih s nižim primanjima (67%).

Nasuprot vjeri u 2012. godinu, mišljenja o minuloj godini uglavnom su loša. Samo tri od deset Amerikanaca, ili 29 posto, slaže se da je to bila "dobra" godina, dok većina, njih 68 posto, smatra da je to bila loša godina. U potonje spadaju uglavnom oženjeni i oni čija su primanja kućanstva do 50.000 dolara godišnje.

Čak 80 posto Amerikanaca smatra da je gospodarstvo slabo, 64 posto ih vjeruje da se situacija nije popravila u zadnjih nekoliko mjeseci, a samo 24 posto ih smatra da će se nezaposlenost smanjiti u 2012. godini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije