Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenadna smrt: Vjekoslav Jurjević (13) iz Benkovca umro od zatajenja srca, otac u šoku:

Vjekoslav je bio posve zdrav. Došao je iz škole i umro mi na rukama...

vjekoslav jurjević
Željko Mršić / Pixsell
03.12.2009.
u 19:30

Pozlilo mu je iz čista mira. Legao je, povratio i ostao bez svijesti. Sve se dogodilo u minuti, svjedoči majka

Vjekoslav Jurjević, trinaestogodišnji dječak iz Benkovca, učenik sedmog razreda benkovačke osnovne škole, iznenada je jučer poslijepodne preminuo u obiteljskom domu na rukama svojih šokiranih roditelja.

Igrao rukomet, nogomet
Tragedija se dogodila poslije 14 sati nakon što se dječak vratio kući iz škole i nakon što mu je odjednom, iz čista mira pozlilo.

Dječak je izdahnuo na rukama svog oca Ivana Jurjevića, koji nam je jučer jecajući rekao kako njegov sin nikada nije bolovao, a da su mu liječnici iz zadarske Opće bolnice javili da je uzrok smrti zatajenje srca.

U stanu obitelji Jurjević u Benkovcu jučer su mnogi rođaci, prijatelji i susjedi došli izraziti sućut neutješnoj obitelji. Kroz suze i jecajući, roditelji preminulog dječaka Vjekoslava, Ivan i Slavka Jurjević, rekli su nam kako ništa nije upozoravalo na tragediju.

– Prije nekoliko dana osvojio je u ribolovu u Kupu Krševan drugo mjesto, a sa svojom rukometnom ekipom nedavno je na jednom turniru također nagrađen. Igrao je i nogomet, a svirao je i gitaru. Bio je zdrav i prekrasan dječak – plačući nam je rekla majka preminulog trinaestogodišnjaka Slavka.

Rekla je da se Vjekoslav nikad nije žalio i da nije imao zdravstevnih problema.

– Nikad mu, ni na jednom liječničkom pregledu, a bavio se sportom, nisu ustanovili nikakve probleme sa srcem – kažu potreseni majka i otac. Po Benkovcu se priča da je bio na treningu.

– Ne znam je li bio na treningu, no vratio se iz škole i rekao kako mu je pozlilo.

Legao je na kauč, povratio je i potom ubrzo ostao bez svijesti. Sve se dogodilo u minuti – rekla nam je Slavka Jurjević.

Hitna došla vrlo brzo
Nakon što je dječaku pozlilo, i obitelj i susjedi zvali su hitnu medicinsku pomoć, koja je, kako su nam ispričali susjedi Jurjevićevih, došla vrlo brzo. Liječnici su Vjekoslava Jurjevića neuspješno dulje vrijeme pokušavali reanimirati.

– Nije mu bilo pomoći. Sin mi je umro na rukama – rekao je, a potom i neutješno zaplakao Vjekoslavov otac Ivan grleći tijekom našeg posjeta jedno od svoje petero djece.

Sućut obitelji jučer su došli izraziti mnogi Benkovčani, a u stanu ispod Jurjevićevih za svojim prijateljem su plakali neutješni Vjekoslavovi prijatelji. Obdukcijom u Općoj bolnici je, kako doznajemo, utvrđeno je da je uzrok smrti trinaestogodišnjeg Vjekoslava zastoj srca.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
19:56 03.12.2009.

Moje iskreno saučešće,velika tragedija...-uživajmo u životu ,volimo djecu , pokušajmo živjeti kao da je danas zadnji dan.

KA
karambita
16:24 04.12.2009.

Strasno, nemam rijeci. Imam kcerkicu od 11 godina, i kad pomislim na najgore, ma to se ne moze opisati. Sucut roditeljima

Avatar Dinamovac
Dinamovac
17:03 04.12.2009.

Duboka i iskrena sućut roditeljima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije