Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dar

Vitkovićev rođendanski sat marke Fossil platili su nešto više od 100 €

podravka
PIXSELL
29.03.2011.
u 12:30

Članovi Podravkine uprave imaju mjesečne plaće od 38.000 kuna neto, a dali su svaki 200-300 kuna

Marin Pucar, Krunoslav Bešvir, Miroslav Repić i Lidija Kljajić, članovi Podravkine uprave, svome su šefu Miroslavu Vitkoviću za 44. rođendan kupili ručni sat. Pokazao ga je prošli tjedan za sastanka gospodarskih komora Hrvatske i Srbije održanoga u sjedištu koprivničke prehrambene kompanije.

Neće biti fosil

Riječ je o satu marke Fossil, u vezi s čime se šef Podravkine uprave našalio kazavši kako se nada da mu kolege, izborom marke sata, ne poručuju da je star.

Vitković je odmah oprezno dodao kako, primivši dar od kolega iz uprave, nije prekršio nijedan pozitivni zakonski propis. Kao što je poznato, državnim dužnosnicima zabranjeno je primiti dar vredniji od 500 kuna, što, zasad, ne vrijedi i za šefove velikih kompanija, makar one bile dijelom u državnome vlasništvu, kao što je to Podravka.

Nije isključeno da se Vitković prisjetio kako je potpredsjedniku Sabora Josipu Friščiću svojedobno prisjeo dar koji je od službenika Koprivničko-križevačke županije dobio za oproštaja od fotelje župana.

Friščić je također bio dobio sat, i to vredniji od 500 kuna, zbog čega su ga prozvali mediji. Međutim, državno Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaključilo je kako Friščić ipak može zadržati taj dar budući da ubuduće neće moći pogodovati onima koji su mu ga dali.

Mogli su i više

Jučer smo provjerili koliko je mogao stajati sat koji je od kolega dobio šef Podravkine uprave.

Na službenim internetskim stranicama tvrtke Fossil najskuplji primjerak stoji nešto više od 100 eura, a potkrjepu tome da se radi o jeftinijim satovima moguće je pronaći i na internetskim forumima.

Jučer iz Podravke nisu željeli komentirati rođendanski dar šefu uprave. Tek nam je neslužbeno rečeno kako je Vitkovićev sat kupljen u lokalnoj zlatarnici te je stajao manje od 1000 kuna.

Ako je ta informacija točna, a sve upućuje na to da jest, onda su članovi Podravkine uprave bili svjesni ekonomskoga trenutka u okruženju u kojemu Podravka posluje, pa i raspoloženja u pogonima koprivničke prehrambene kompanije, kad su birali dar za svoga šefa.

S obzirom na to da su njihove plaće, kao što je poznato, 38.000 kuna neto na mjesec, mogli su bez ikakvog udara na vlastiti kućni budžet za "prvoga među jednakima" odvojiti i mnogo veći iznos od "pišljivih" 200-300 kuna po "glavi".

Komentara 4

MI
mica1111
12:38 29.03.2011.

...odvratno,čime se vi bavite...ja svojoj maloj djeci stalno govorim...nije važno što ti prijateljica kupi i pokloni za rođendan,nego je važno da je to od srca... ...ja stalno govorim svojoj maloj djeci,ne smiješ gledati koliko poklon vrijedi,gledaj koliko ti je netkoo prijatelj,koliko ti pomaže i koliko te razumije... ...ja svoju djecu učim da budu dobri i pravi ljudi,koji ne idu u trgovinu provjeravati koliko stoji koji poklon... ...ja svoju djecu učim,da je važna prijateljska pažnja... ...pitam se samo kako su vas vaše majke učile...

TE
tester
13:57 29.03.2011.

strašno, a poslije će se đubrad hvaliti kako u podravci u prosjeku imaju visoke plaće,pa naravno da imaju kad ovakvih 5-6 debila koji na ruke dobivaju po 30-40 tisuća kuna,dižu prosjek cijele tvornice za pozamašan iznos. ne mogu se sjetiti izraza gađenja koji bi dovoljno mogao opisati takvo stanje u hrvatskoj i tko takve stvari dozvoljava

PA
paulineja
23:21 29.03.2011.

Jaka muda ,čime se novinari bave?Kao da je bitno što su mu kupili za rođendan?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije