Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spoj snage glazbe i viteške igre

Viteško alkarsko društvo Sinj organiziralo snimanje spota povodom 300 godina Sinjske alke

Ana Rucner
Foto: PR FOTO
1/22
02.06.2015.
u 15:10

Danas je završeno snimanje turističko promotivnog spota, u organizaciji Viteškog alkarskog društva Sinj, a povodom 300-e obljetnice Sinjske alke. Predstavnici medija pozvani su na zadnji dan snimanja te im se obratio organizator, tajnik Društva dr. Ivan Nasić, Darko Drinovac redatelj i snimatelj spota te Ana Rucner, producentica spota i Vlado Kalember, producent glazbe.

Dr. Ivan Nasić istaknuo je kako su željeli napraviti jedan projekt koji će probiti granice Hrvatske i u razgovoru s Anom Rucner došli su do ideje da se snimi jedan spot koji bi bio na tragu njezinih glamuroznih promotivnih spotova koje je ona već snimala i ranije, vjerujući da će ovaj spot biti na razini već ranije snimljenih Aninih nagrađivanih spotova.

Spot se snimao u gradu Sinju, na vrlo atraktivnim lokacijama poput Sinjske tvrđave, utvrde Kamičak, Sinjskog hipodroma i aerodroma te u starom mlinu na rijeci Cetini.

Na snimanju su sudjelovali alkari na konjima i alkarski momci, odjeveni u alkarske odore, KUD Glavice i Zagrebačka filharmonija. Spot je snimao i režirao Darko Drinovac, produkciju spota potpisuje Ana Rucner, koja sudjeluje i u samom snimanju spota, producent glazbe je Vlado Kalember, a naručitelj spota je Viteško alkarsko društvo Sinj.

Za skladbu su korištena djela najpoznatijih hrvatskih autora, Jakova Gotovca, Ivana pl. Zajca i Mojmira čačije, u orkestraciji Thomasa Buritcha, koja se izvode uz pratnju Zagrebačke filharmonije.

Po riječima redatelja, Darka Drinovca u spotu nema klasične naracije, sve što će biti zastupljeno slikom prati prvenstveno glazbu i pojavljivanje različitih izvođača, koji su doprinijeli ovoj vrlo kompleksnoj kompoziciji- od guslara pa do klape. Ana Rucner je glavna solistica koja nosi pjesmu i spaja različitost kompozicija klasične glazbe. Svi zajedno stvaraju glazbenu fuziju koja je popraćena slikom i ukomponirana među sinjske alkare na prepoznatljivim lokacijama Cetinske krajine. Glavni pokretač u ovom spotu je spoj snage glazbe i viteške igre.

Govoreći o ideji za produkciju spota Ana Rucner spomenula je kako je prije četiri godine njezina prijateljica Mihaela Žanko, koja živi u Sinju, gledala njezin nastup uz video projekcije s hrvatskim prirodnim ljepotama i njima se oduševila. Predložila je Ani da napravi nešto slično i za njezin Sinj. Osmislila je idejni koncept i predložila ga prije godinu dana Alkarskom društvu, na čelu s Stipom Jukićem i Ivanom Nasićem i pokazali su interes. Velika joj je čast raditi na ovom projektu jer jako voli Sinj i jer je poput mnogih drugih fascinirana čuvenim Alkarima i Sinjskom alkom.

Dr. Ivan Nasić pozvao je Anu Rucner da održi koncert kao poklon Gradu Sinju, što je ona s oduševljenjem prihvatila.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije