Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ-DVIJE

Visoki dužnosnici priznaju pogreške

28.04.2006.
u 18:58

Praktično istodobno, u dva odvojena slučaja doživjeli smo da visoki dužnosnici priznaju pogrešku. Smjenjivanje člana uprave Ine koji je zadužen za lanac benzinskih crpki jer je ta tvrtka obmanula premijera Sanadera i hrvatsku javnost govoreći da cijena najkorištenijeg motornog benzina neće prijeći magičnih osam kuna dobar je potez premijera u obrani vlastita i ugleda Vlade. Naime, Sanader je prošli tjedan s čelnicima Ine tu cijenu jamčio na konferenciji za tisak i nije mogao dopustiti takvo urušavanje svoga ugleda. Afera koja je gotovo cijeli tjedan tresla Hrvatsku izazvala je čak sumnju da je i Vlada s čelništvom Ine sudjelovala u obmanjivanju javnosti.

Premijer ovim potezima želi otkloniti te sumnje i uvesti sustav odgovornosti i za buduće slične situacije. Doduše, mnogi misle da bi premijer bio uvjerljiviji da je, kao nedavno u slučaju Hrvatske pošte, cijenu platio prvi čovjek Ine, ali on je ipak pošteđen.

Na isti način može se tretirati i priznanje Đure Dečaka koji je, uime Upravnoga odbora Fonda hrvatskih branitelja, priznao nove nelogičnosti u izračunu bodova za braniteljski fond. Njegova gesta vrijedna je hvale, no ipak ostavlja prostora za upit tko će snositi posljedice zbog tih propusta.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije