Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJEKTI Pet godina od početka radova otvoreno zatvoreno plivalište

Višnjik se diči i Krešinom dvoranom, ali i bazenom

15.05.2009.
u 16:04

ZADAR – Ministar mora Božidar Kalmeta svečano je sinoć otvorio novi zadarski kompleks zatvorenoga plivališta na Višnjiku, čiju je izgradnju snažno poticao još dok je sjedio u fotelji zadarskoga gradonačelnika.

Nekoliko trenutaka poslije toga na poziv pjevača Đanija Maršana Kalmeta se popeo na pozornicu, s koje su zajedno otjevali Đanijev poznati hit “Dođi na Dugi otok”, na opće oduševljenje okupljenih Zadrana i njihovih gostiju.

Kući - na bazen
– Ovo je još jedan veliki zadarski projekt u čijem je osmišljavanju, pa i provedbi, velikim dijelom sudjelovala zadarska pamet. Najvažnije je da Zadar više nije jedini veliki hrvatski grad koji nema zatvoreni bazen – istaknuo je ministar Kalmeta govoreći o projektu dvaju plivališta i praćakališta za djecu, čiju je izgradnju sa 73 milijuna kuna u cijelosti financirao Grad Zadar, i to putem gradskih obveznica i iz proračuna.

Stoga je i gradonačelnik Zadra Živko Kolega kazao kako novo plivalište pripada svim njegovim građanima te poručio Zadranima da se, kada tamo budu dolazili, osjećaju kao da idu svojoj kući. Na otvaranju novoga sportskog objekta, smještenog jedva 70-ak metara daleko od Dvorane Krešimira Ćosića, direktor SC Višnjik Dino Bailo pohvalio se kako je tu velebnu dvoranu u godinu dana od otvaranja posjetilo više od 400.000 ljudi te da se nada kako će se to dogoditi i s bazenom.

Bukić, Rudić, Lušić...
U sportskom dijelu programa preksinoć su nastupili poznati bivši hrvatski sportaši, vaterpolisti Perica Bukić, Dubravko Šimenc, Deni Lušić i Milivoj Bebić, potom plivač Marko Strahija, koji su plivali u štafeti četiri puta 50 metara, a odigrana je i vaterpolska utakmica Kolovare - Višnjik, u kojoj je jednu od momčadi vodio hrvatski izbornik Ratko Rudić, koji je dio rane mladosti proveo u Zadru.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije