Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Višnja Pevec vratila se ljubavi iz djetinjstva – slikarstvu

Odazvavši se bjelovarskom tečaju, Višnja u slikarstvu pronalazi svoj kutak duševnog mira.
21. ožujka 2012. u 14:45 7 komentara 86 prikaza
višnja pevec (1)
Foto: Damir Špehar/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

BJELOVAR – Nakon što je odustala od kratke pjevačke karijere, Višnja Pevec okrenula se novoj umjetničkoj ljubavi – slikarstvu, upisavši tečaj u bjelovarskom ateljeu.

Naime, Višnja, koja se povukla iz javnosti, svoj mir pronalazi u ispunjavanju dosad neispunjenih želja iz djetinjstva, a jedna od strastvenih ljubavi je i slikarstvo. Višnja tako svakog utorka navečer provodi uz štafelaj, kist i boje. No poručuje da nakon pjevačke karijere javno neće nastaviti plivati u umjetničkim vodama i kako će slikati samo za svoj gušt.

Da je uistinu pronašla svoj kutak duševnog mira, potvrđuju njezin osmijeh i zadovoljstvo te jednostavno ono nešto neobjašnjivo čime iznova zrači punim sjajem, a što vrlo uspješno, uz slikarsku darovitost, bojama prenosi na platno. Naravno, ujedno prihvaća dobronamjerne sugestije voditelja tečaja Miroslava Brletića koji za Višnju kaže da je talentirana “učenica” te da nikad nije kasno prihvatiti se kista i vratiti se ljubavi iz djetinjstva. Višnja je na tečaju svladala zahtjevno slikanje portreta, a zatim se prihvatila prirode i pejzaža.

Afinitet za umjetnost, posebice slikanje, u Višnji čuči od rane mladosti, a svoju prvu umjetničku sliku naslikala još davne 1977. godine kao učenica osmog razreda u Njemačkoj u kojoj je tada živjela s roditeljima. Sačuvala je i crtež iz 80-ih na kojem je panorama Paga uhvaćena s terase njihove tadašnje vikendice koju su, kaže, kasnije prodali.

– Voljela sam slikati, no u posljednjih 20 godina nisam imala vremena, ali sebi sam rekla da ću se tome kad-tad više posvetiti. Nedavno sam doznala da u Bjelovaru postoji tečaj slikanja i tako sam krenula – kaže Višnja o prihvaćanju novog umjetničkog izazova.

ČULA JE I BOLJIH
Josipa Lisac o izvedbi himne Lady Gage: 'Nije ona tako strašna pjevačica'
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
  • utvara73:

    Sigurno crta pune police artikala s niskom cijenom ili sebe negdje u Gornjem domu

  • zvonact:

    A jesu li Višnjici glavni likovni motivi Rajtarićeva ili možda Lepoglava i okolica?

  • mica1111:

    ...lijepa žena...