Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštetili državu

Peveci – na sudu im ide dobro, nezaposleni su i uzgajaju žitarice i vino

Višnja Pevec,Zdravko Pevec
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/6
08.05.2014.
u 22:03

Iz novog vještačenja vidi se da nema njihove odgovornosti, kaže odvjetnik Miljević

Premda su nakon tri i pol godine stanke danas ponovo sjeli na optuženičku klupu Županijskog suda u Bjelovaru, posrnuli poduzetnički bračni par Višnja i Zdravko Pevec ne čine se nimalo zabrinutima za svoju budućnost. Iako su nakon poslovnog kraha još uvijek formalno nezaposleni, danas se uspješno bave poljoprivredom u kojoj osim proizvodnje žitarica sve značajnije mjesto ima i vinogradarstvo te proizvodnja poznatog sortnog vina Chiraz.

Nova situacija

Ako je suditi po onome što je danas nakon ročišta na Županijskom sudu rekao Veljko Miljević, jedan od trojice odvjetnika koji brane bračni par, Višnja i Zdravko uskoro bi mogli dokazati svoju nevinost.

– Situacija u predmetu se potpuno izmijenila. Iz novog vještačenja jasno proizlazi da je odgovornost Višnje i Zdravka Pevec ne samo upitna nego da je i nema – kazao je Miljević te dodao da je vještakinja u svom iskazu jasno ustvrdila da je neto dobit tvrtke Pevec u inkriminiranom razdoblju iznosila čak 422 milijuna kuna, na što vlasnici imaju pravo.

– Nakon takvog iskaza vještakinje savršeno je jasno da ovog kaznenog postupka nije ni trebalo biti – kazao je Miljević izražavajući uvjerenost da će Peveci uskoro biti oslobođeni. Svoj optimizam potkrijepio je i dosad nepoznatom činjenicom da je Državno odvjetništvo odustalo od dodatne istrage koja je pokrenuta nakon što je podignuta ova optužnica zbog koje su Peveci 2010. pet i pol mjeseci proveli u istražnom zatvoru. Iz njihovih današnjih komentira može se zaključiti da ni trenutka ne sumnjaju da će iz svega izaći kao pobjednici.

Apsolutno nismo krivi. Mi ovdje odgovaramo za nepravilnosti u vođenju poslovnih knjiga i propuste, a u isto vrijeme u Zagrebu se otvara četvrti najveći trgovački centar pod našim imenom. Besramno je da su nas ovako izbacili i još nas proganjaju, no dokazat ćemo što je istina i tko je uistinu oštećen – kazao je Zdravko Pevec ističući da su oštećeni zapravo oni kao vlasnici tvrtke i dobavljači. Za sve krivi stečajnog upravitelja koji je, kako tvrdi, tvrtku obezvrijedio za više od milijardu kuna i pritom oštetio državni proračun za nekoliko desetina milijuna kuna. Nepojmljivo je, kaže, da država sve to tolerira, no uvjeren je da će sve to dokazati i to vrlo brzo. U istom stilu suđenje je komentirala i supruga Višnja.

Tužba protiv države

– Čuli ste da je tvrtka ostvarila dobit od 422 milijuna kuna. Zar sam ja uz taj novac imala potrebu uzeti i jednu kunu tamo gdje nisam smjela? A svu dobit smo ostavili u tvrtki i mislim da je time sve rečeno – komentirala je nakon izlaska iz sudnice Višnja Pevec. Suđenje je danas prekinuto i bit će uskoro nastavljeno saslušanjem već saslušanih svjedoka, no već u ponedjeljak Peveci će ponovno na sud, ali ovaj put kao tužitelji u parničnom postupku. Podsjetimo, zbog onoga što ih je pogodilo tužili su RH i traže naknadu od pola milijarde kuna.

>>Povratak otpisanih: Obitelj Pevec osnovala novu tvrtku u Zadru

Komentara 10

DL
davor.lovkovic
11:17 08.05.2014.

Da je bio dobar s drugom Linićem & co, bilo bi to puno drugačije... Što reć, osim da nije imao ni srece ni poznanstava...

DI
dinko
14:04 08.05.2014.

Da je plaćao reket ili ljevima ili desnima i danas bi bio uspješan poslovni čpvjek. Ovako su lijevi i desni pokazali kako se postupa sa neovisnim poslovnim ljudima. Otmu ti tvrtku a tebe strpaju u zatvor i još te slikaju na TV kako ti u sudnici skidaju lisice, za razliku od udbaša kojima ih nisu niti stavili! FUJ!

ZB
zbuniceva
20:46 08.05.2014.

Fižulić se bolje snašao s predstečajnom ali ni Pevcu nebude nikaj, par desetaka miliona na sigurnom i mirna Bosna. Ko je jamio jamio je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije