Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hoću ići u vrtić!

Viškovo: Roditelji čekaju reviziju odluke o subvencijama

hoću vrtić
Goran Kovačić/PIXSELL
23.09.2010.
u 14:12

Dogovoreno je da će odluka biti revidirana nakon razgovora s vijećnicima, a novi je sastanak roditelja i općinskih čelnika u petak, 24. rujna.

Pregovori između roditelja i općinskih čelnika Viškova se nastavljaju. Naime, koordinatori prosvjedne akcije “Hoću ići u vrtić” sastali su se 21. rujna s načelnikom Goranom Petrcom i predsjednikom Općinskog vijeća Igorom Rubešom, a sve zbog za roditelje ishitrene i nepravedne odluke o subvencioniranju boravka djece u ustanovama predškolskog odgoja koju je 29. srpnja donijelo Općinsko vijeća Općine Viškovo na svojoj 12. sjednici.

Na susretu se moglo čuti kako općinsko čelništvo nije imalo namjeru diskriminirati predškolce Viškova te da u potpunosti uvažavaju činjenicu da je više od stotinu roditelja prosvjedovalo protiv takve odluke kao i peticiju koju je potpisalo 2247 mještana i tako podržalo prosvjednu akciju. Roditelji su inzistirali na svome pravu da u ime svoje djece traže izmjene odluke, upozoravajući općinske čelnike na niz konvencija i zakone koje takva odluka krši. Dogovoreno je da će odluka biti revidirana nakon razgovora s vijećnicima, a novi je sastanak dogovoren za petak, 24. rujna, kada bi se trebao čuti novi prijedlog revidiranog modela subvencioniranja djece u vrtićima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije