Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkazi u državnoj tvrtki

Viškom proglašeni i bivši šefovi HŽ Carga – Popovac, Rogožar i Lešković

hž cargo
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/4
04.03.2014.
u 17:00

Uprava je predložila potencijalni višak, a konačna lista bit će utvrđena kad se očituje Radničko vijeće

– Prijedlog liste s imenima 804 radnika koje je Uprava HŽ Carga proglasila viškom kruži okolo i mnoge ljude s te liste zovu njihovi poznanici i prijatelji koji ne rade u Cargu, a do kojih je dospjela lista, kako bi im izrazili čuđenje i žaljenje što će ostati bez posla – to su Večernjem listu kazali radnici HŽ Carga ogorčeni na upravu koja je, kako kažu, dopustila da prijedlog liste viška radnika procuri iz tvrtke prije nego što je utvrđena konačna lista.

Na pitanje Večernjeg lista kako je moguće da lista s viškom radnika kruži okolo iako još nije utvrđena konačna lista za otkaz, u upravi HŽ Carga kažu da nisu samo oni imali tu listu.

– Sukladno odredbama Zakona o radu prijedlog liste tehnološkog viška upućen je u proceduru savjetovanja Glavnom radničkom vijeću i sindikalnom povjereniku u funkciji Radničkog vijeća za društvo HŽ Vuča vlakova. Nakon što procedura završi, konačna lista bit će objavljena – poručuju iz HŽ Carga. Za kriterije po kojima je utvrđeno tko je potencijalni višak u tvrtki kažu da su bili: ispunjenje uvjeta za starosnu i prijevremenu starosnu mirovinu, zatim zadovoljavanje radnih obveza i propisanih uvjeta iz Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji, trajanje radnog odnosa, status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i socijalni status.

A na prijedlogu liste za otkaze nalaze se i imena triju bivših predsjednika uprave HŽ Carga – Zorana Popovca i Zlatka Rogožara, koji su Cargo vodili u doba HDZ-ove vlasti i koji su bili i predsjednici uprave cijelog tadašnjeg HŽ-a, te Ivan Lešković kojeg je za šefa Carga postavila Kukuriku koalicija, a koji je smijenjen prije nekoliko mjeseci. Popovac i Rogožar nakon smjene bili su glavni savjetnici uprave, a Lešković je neraspoređen.

– Što se tiče statusa bivših predsjednika uprave, on će biti definiran nakon što bude objavljena konačna lista tehnološkog viška radnika – kažu u HŽ Cargu.

>>Radnici HŽ Carga zviždali i vikali "dole Vlada'!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije