Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pješačko hodočašće
Povratak na članak

Više tisuća hodočasnika jutros krenulo prema voćinskom svetištu

Kroz Papuk će pješačiti cijeli dan kako bi stigli na večešnje slavlje.

Komentari 6

KA
Karla
18:01 21.08.2011.

Zar su svi naši biskupi i nadbiskupi zauzeti kad moramo uvoziti biskupe?

VL
Avatar pinko_palinko
pinko_palinko
22:26 21.08.2011.

trekking

VL
DU
Deleted user
12:04 22.08.2011.

Karla, bila sam na slavlju, i bez brige budi, sve ima svoje razloge. Naša je biskupija mlada 20 god. Veza sa kardinalom Puljićem je po Drinskim mučenicama a jedna od njih krasi našu Požešku biskupiju. Šezdesetih godina, voćinska crkva je obnovljena upornošću župnika Franje Bosnara te uz pomoć zagrebačkog nadbiskupa Franje Šepera, gradišćanskog biskupa Štefana Laszla... Crkva sagrađena u 15 stoljeću bila je trn u oku srbima i komunistima. Moji su preci tamo išli hodočastiti još 1886, možeš li zamisliti, s koliko emocija smo doživjeli jučerašnje slavlje!!!

VL
KA
Karla
13:52 22.08.2011.

Babatero/ sigurna sam da je bilo prekrasno . u to ne sumnjam. Zanima me ta veza sa Drinskim mučenicama i koja to i na koji način krasi Požešku biskupiju? Malo sam pregledala stranicu Požeške biskupije i nisam našla niti jednee riječi uopće o redovnicama - zar ih nema u biskupiji ili su tako beznačajne u nečijim očima da se uopće ne spominju? Čudno i žalosno! Možda nisam detaljno čitala pa mi je promaklo....

VL
DU
Deleted user
14:55 22.08.2011.

Pet sestara Kćeri Božjih ljubavi: Božje službenice Jula Ivanišević, Berchmana Leidenix (Berhmana Lajdeniks), Krizina Bojanc, Antonija Fabjan i Bernadeta Banja iznimni su uzori vjernosti Bogu i djelotvorne ljubavi prema nevoljnicima. Požrtvovno su njegovale bolesnike, velikodušno dijelile kruh djeci državnog Dječjegg doma na Palama ne razlikujući ih po vjeri i naciji te pomagale siromahe i prosjake koji su im dolazili s Romanije, četnici su 11. prosinca 1941. nasilno odveli iz Pala u pravcu Goražda, a put po snijegu trajao je četiri dana. U večernjim satima 15. prosinca u njihovu prostoriju u vojarni u Goraždu na drugom katu provalili su pijani četnici s nečistim namjerama pa su četiri sestre iskočile kroz prozor nakon čega su ih usmrtili noževima i bacili u Drinu, piše Katolička tiskovna agencija (KTA). S. Berchmana, koja po snijegu nije izdržala cijeli put do Goražda, ubijena najvjerojatnije 23. prosinca u Sjetlini. Svemu ovomu je posvjedočio dječak od 10 godina, danas svećenik don Anto Bakulić.

VL
DU
Deleted user
14:55 22.08.2011.

Važna je i međunarodna dimenzija ove beatifikacije jer su mučenice iz tri, odnosno četiri naroda: dvije Hrvatice od kojih je jedna mađarskog podrijetla, dvije Slovenke i jedna Austrijanka. U tom duhu se, osim iz Vrhbosanske nadbiskupije i drugih biskupija, očekuje i veći broj hodočasnika iz biskupija iz kojih potječu sestre: Požeške i Bjelovarsko-križevačke biskupije te biskupije Novo Mesto u Sloveniji i Bečke nadbiskupije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.