Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privremene učionice

Više se ne boje da će im prozor pasti na glavu

skola
21.10.2010.
u 15:02

Uređene su učionice i kabineti iako je pred zaposlenicima još mnogo posla tako da školske ploče u ponekim učionicama još nisu postavljene.

Nakon nekoliko tjedana smrzavanja u učionicama, đaci i zaposlenici vukovarske Tehničke škole Nikola Tesla preselili su se u Radnički dom u Borovu naselju, gdje će do iduće jeseni imati nastavu.

– Iako ovaj objekt nije predviđen za školu, sadašnji uvjeti daleko su bolji nego oni u našoj školi. Nemamo više problema s vlagom, neispravnim instalacijama, zakovanim prozorima, neispravnim toaletima i grijanjem. Zadovoljni smo jer smo se svih ovih dana bojali da se ne dogodi tragedija i netko od učenika ne nastrada – rekao je ravnatelj škole Đorđe Lukić.

U novim prostorima raspolažu sa 17 učionica – zidovi su obojeni, električne instalacije su nove, a i zahodi su obnovljeni. Uređene su učionice i kabineti iako je pred zaposlenicima još mnogo posla tako da školske ploče u nekim učionicama još nisu postavljene.

Problem i dalje ostaje nastava tjelesnog odgoja za čije je potrebe, uz korištenje sportske dvorane, prilagođena jedna učionica gdje učenici igraju stolni tenis ili “Čovječe, ne ljuti se” (!).

– Ni ovdje nije baš sjajno jer to ipak nije škola, ali ipak je puno bolje nego u staroj zgradi. Sada je sve čisto, ne bojimo se uključiti svjetlo u učionici ili da će nam prozor pasti na glavu, a i ne prokišnjava strop. Bitno nam je da nismo u hladnom – rekao nam je jedan od učenika škole. Oko 450 đaka u Radničkom domu će boraviti dok se ne završi obnova Tehničke škole.

– Očekujemo da početak iduće školske godine dočekamo u svojoj obnovljenoj školi – zaključio je ravnatelj Lukić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije