Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povorka santacon

Više od trideset tisuća pijanih Djedica orgijalo po New Yorku

SantaCon New York
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/6
15.12.2013.
u 21:01

Nekoliko gradskih četvrti ovoga vikenda blokirali su sudionici povorke kostimirane u Djeda Mraza. Alkohol teče u potocima, a masku mnogi koriste kao krinku za uvrede

Ulice New Yorka ispunile su tisuće maskiranih u razne varijante Djeda Mraza, no njihova namjera nije bila zabavljati djecu i obasipati ih darovima, nego raskalašeno se zabaviti i u newyorškim barovima popiti sve zalihe alkoholnih pića.

Tradicija SantaCona, povorki Djedova Mrazova, počela je prije dvadeset godina, a ideja koja je stajala iza toga bila je da oni koji u njoj sudjeluju pokažu kako se protive komercijalizaciji Božića. No, ta se ideja davno izgubila, a povorka je postala prigoda za svlačenje do gola, bjesomučno opijanje, povraćanje i vršenje nužde po ulicama.

Masku božićnog djedice oni koji je nose često koriste kao krinku za seksističke i homofobne ispade. Iako policija ima pune ruke posla, glavni zapovjednik newyorških plavaca kazao je da nema ništa protiv ovog događanja jer je to nešto što New York čini New Yorkom. Ove godine na ulicama se okupilo više od 30 tisuća Djedova Mrazova koji su blokirali nekoliko gradskih četvrti. Protivnici ovih raskalašenih povorki tvrde da koristi imaju samo oni koji prodaju alkoholna pića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije