Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivničko-križevačka županija

Više od pola milijuna kuna za rad političkih stranaka

Županijska skupština
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
25.02.2014.
u 10:00

Oporbene stranke tražile su namjensko smanjenje sredstava od 30 posto, a vladajući su kazali da će oni sami odlučiti kome će dati novac

Za rad političkih stranaka koje imaju članove u Skupštini Koprivničko-križevačke županije i nezavisne iz proračuna će se u ovoj godini izdvojiti 515.000 kuna. Prijedlog je jučer usvojen nakon dugotrajne rasprave, s 23 glasa “za” i 13 “protiv”. Zanimljivo je da je “za” bio i Slavko Konfic iz HSU-a, iako su se njegovi kolege iz oporbe zalagali da se taj iznos smanji za 30 posto.

Koalicija SDP-HNS-HSU-HSLS amandmanom je oko 150.000 kuna htjela preusmjeriti u poticanje zapošljavanja kroz potpore poduzetništvu, nezavisni Bardek za rad koprivničke Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, a laburist Delimar za socijalno zbrinjavanje građana. Na glasovanju nijedan amandman nije prošao.

Darko Ledinski (SDP), koji se jučer vratio u klupe Županijske skupštine i odmah bio vrlo aktivan, prethodno je poručio da bi takvim smanjenjem pokazali građanima da poštuju trenutak u kojem se živi.Milan Bingula iz Autohtone-Hrvatske stranke prava oporbene prijedloge nazvao je jeftinim skupljanjem političkih poena, a s njim su se složili, među ostalim, i župan Darko Koren (HSS) i dožupan Darko Sobota (HDZ).

- Mi ćemo kao stranka 30 posto donirati onima za koje smatramo da im je taj novac potreban - rekao je Koren.

Sobota je dodao da oni jesu za smanjenje proračunskih sredstava za rad političkih stranaka, da nisu ništa manje socijalno osjetljivi nego drugi, ali je ustvrdio i da im nitko neće govoriti kome će dati taj novac.

SDP-u će na kraju tako iz proračuna pripasti oko 87.000, HDZ-u 125.000, HSS-u 138.000, HNS-u 38.000, HSU-u i laburistima 25.000 kuna...

Komentara 1

YO
yocko
20:08 27.02.2014.

A kakove koristi imamo od tih stranaka ?tko hoče imati svoju stranku neka si ju i financira,puno stranaka je osnovano samo da izvlače novac iz proračuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije