Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kamion slučaj

Više od godinu dana srpski kamion bez nadzora bio parkiran kod Vukovara

Kamion slučaj
Foto: Branimir Bradarić
1/3
03.04.2023.
u 12:48

U teretnom dijelu kamiona bilo je i više od sto migranata. Kamion je zaustavljen i vozač je priveden. Međutim, vlasnik kamiona se nije pojavljivao iako je dobio obavijest da su u kamionu zatečeni migranti. Vjerojatno je izbjegavao platiti kaznu, kažu iz policije

Na izlazu iz Vukovara, prema Sotinu i dalje Iloku, mjesecima unazad na stajalištu uz Državnu cestu bio je parkiran teretni kamion srpskih registracijskih pločica. Mještani kažu kako je on tamo, sve do prošlog tjedna kada je odvezen, bio parkiran više od godinu dana, a da sve to vrijeme vlasnik nije dolazio po njega. Prema neslužbenim informacijama, koje su nam potvrdili i neki policajci, vozač kamiona je priveden jer je prevozio migrante.

-U teretnom dijelu kamiona bilo je i više od sto migranata. Kamion je zaustavljen i vozač je priveden. Međutim, vlasnik kamiona se nije pojavljivao iako je dobio obavijest da su u kamionu zatečeni migranti. Vjerojatni razlog tome je što je trebao platiti kaznu pa je procijenio da mu je povoljnije ostaviti kamion parkiran pored ceste i zaboraviti na njega, nego da dođe i plati kaznu kako bi ga preuzeo – rekao nam je jedan policajac.

Kako god svoju priliku u ovome „neplaniranom poklonu“ su vidjeli neki pa je kamion tijekom proteklih mjeseci prosto očerupan. Naime, nepoznate osobe su sa njega poskidale sve što su mogli skinuti. Tako na kamionu, dan prije nego li je odvezen, nije bilo više spremnika za gorivo, cerade preko teretnog prostora… Koliko je unutrašnjost kamiona „očišćena“ nismo provjeravali. Kako smo mogli vidjeti na kamionu su ostale samo karoserija i gume.

-U svezi vašeg upita obavještavamo vas kako je kamion bio privremeno oduzet tijekom kriminalističkog istraživanja Policijske uprave vukovarsko-srijemske 28. veljače 2022. godine, povodom kojeg je Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru dostavljena kaznena prijava. Po završetku kriminalističkog istraživanja, vlasnik kamiona, tvrtka iz Republike Srbije, obaviješten je o vraćanju privremeno oduzetog predmeta, no ovlaštena osoba vlasnika nije ga preuzela do 28. ožujka 2023. godine, kada je iz sigurnosnih razloga na odgovarajući način premješten u prostor Centra za vozila Hrvatske u Vukovaru. Za dodatne informacije obratite se Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru – odgovorili su iz PU vukovarsko – srijemske na naš pismeni upit o “kamionu slučaju” ostavljenom kod Vukovara više od godinu dana. 

VIDEO: Ursa u Saboru: 'Pretilost je najveći problem koji mi danas imamo, čak je veći i od pohranjenosti'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije