Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filozofski fakultet

Rezultati istraživanja: Više od 70% studenata protiv KBF-a

Filozofski fakultet
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
17.05.2016.
u 20:35

Većina studenata protivi se sklapanju ugovora o zajedničkim dvopredmetnim studijima s Katoličko-bogoslovnim fakultetom

Više od 70 posto studenata zagrebačkog Filozofskog fakulteta protivi se sklapanju bilo kakvog ugovora o zajedničkim dvopredmetnim studijima svojeg i Katoličko-bogoslovnog fakulteta. Za sklapanje takvih ugovora nešto je malo više od jedan i pol posto studenata.

Pokazala je to anketa koja je među 2070 studenata provedena od 27. travnja do 8. svibnja. Istraživanje su pokrenuli studentski predstavnici u vijećima odsjeka fakulteta, potaknuti izjavom dekana Filozofskog fakulteta prof. dr. Vlatka Previšića da je nepoznato mišljenje studenata. Studenti upozoravaju da fakultet, osim zaposlenika, čine i studenti radi kojih se i stvaraju studijski programi.

– S obzirom na to, kvaliteta fakulteta može se postići jedino suradnjom i dijalogom svih dijelova fakulteta. Obveza je uprave fakulteta zaštita interesa i prava na rad svojih više od 6 tisuća studenata, 650 nastavnika i 200 drugih djelatnika – upozoravaju studenti. Njima je, kažu, važna upisna ravnopravnost, definirane upisne kvote te definiranje Filozofskog fakulteta kao jednog od nositelja ili nositelja studija te provođenje dvopredmetnih studija samo na odsjecima koji su pristali na to.

– Pozivamo upravu fakulteta da još jednom pokažu da je Filozofski zaista bastion kritičke misli i mjesto gdje se uvažavaju naša mišljenja – poručili su studenti Filozofskog fakulteta. 

>>Neven Budak: Ugovor s KBF-om nije dobar

Komentara 13

AL
Alkana
22:48 17.05.2016.

Uz sve ove profesore, antihrvatski raspoložene, a tom fakultetu radi i Dejan Jović bivši Josipoovićev savjetnik, zatim onaj Mate Kapović, mislim da se tako zove, koji se onako prostački izrazio o Bleiburgu još prošle godine na svom FB. KBF nee bi se trebao udružiti s takvim fakultetom....

TA
taxiico
21:35 17.05.2016.

2070? a zasto nije provedena anketa na svim studentima? pise da ih ima preko 6000

DU
Deleted user
21:35 17.05.2016.

Sa toga fakulteta treba potjerati profesore uljeze ideologe i većinu studenata njihove namještenike . To je fakultet gdje se Hrvatska nevol i na njemu se odgajaju takvi studenti . Čast iznimkama kojih je jako malo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije