Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Više od 4500 studenata na jesen nekoliko mjeseci neće moći u sobe

naslovnica 20.7.
Foto: VL
20.07.2015.
u 00:04

Iako su studenti oduševljeni što će već iduće akademske godine stanovati u obnovljenim domovima, muči ih gdje će stanovati za vrijeme obnove.

Više od 4000 studenata iz zagrebačkog Studentskog doma “Stjepan Radić” i njih još gotovo 2000 iz Cvjetnog naselja prošlog se tjedna iselilo iz svojih soba, a većina ih se neće vratiti u dom na jesen. Novi će smještaj morati naći zbog obnove domova koja počinje idućeg mjeseca, a trajat će sve do prosinca.

– Novo će biti sve, od krova, fasade, podova, keramike, instalacije, ventilacije i sanitarnih čvorova do vrata i prozora, namještaja, roleta i zavjesa – poručio je arhitekt Damir Ivšić, glavni projektant i autor idejnog rješenja. Napominje da će radovi završiti do listopada, kada počinje unutarnje uređenje koje će trajati do prosinca. U Cvjetnom naselju obnovit će se svih osam paviljona koji će u prizemlju biti prilagođeni studentima s invaliditetom, a napravit će se i nova, moderna menza za studente.

Na Savi će se najprije obnoviti sedam starih paviljona, a 5. i 6. će se obnoviti početkom 2016. godine.

Iako su studenti oduševljeni što će već iduće akademske godine stanovati u obnovljenim domovima, muči ih gdje će stanovati za vrijeme obnove.

>>Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka ili prelistajte e-izdanje.

Iz tiskanog izdanja još izdvajamo:

Upaljen alarm za Hrvatsku: Eksplozija javnog duga vodi u novi pad rejtinga

Hrvatski birači su razočarani: čak 52,7 % neće izaći na izbore ili se o tome ne žele izjašnjavati

Intervju Željko Joksimović: Moj idealni odmor morao bi biti bez telefona, vijesti i interneta, samo prijatelji

Feljton - 300 godina Sinjske alke u politici i politike u Alki

Turistička patrola - Zašto je Mali Lošinj najnaseljeniji grad na hrvatskim otocima

Foto: VLm

Komentara 3

TH
than
23:31 19.07.2015.

Mogu otici van studirati. Ionako ce ih preko 90% tamo i otici raditi.

PO
ponor
23:50 19.07.2015.

Žalosno je samo što se domovi obnavljaju kad nam dolaze neki izvana, od Univerzijade 1987, do Vojnih igara 2ooo i ovoga sada. Kao da vlastitoj djeci porucujemo da nisu dostojna života u pristojnoj sobi. Gdje će njih nekoliko tisuća najesen naći stan, koje će biti cijene najma, to se ama nitko ne pita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije