Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čekaju od 1999.

Više od 4000 kosovskih Albanaca traži mirovine od Srbije

dogovor srbija kosovo (1)
Tomislav Krasnec/VLM
23.05.2013.
u 13:53

– Svi korisnici koji su bili do lipnja 1999. na Kosovu, a kojima je ukinuta mirovina i danas mogu predati svoje zahtjeve – kaže Kompirović

Podružnici Mirovinskog fonda Srbije u Kosovskoj Mitrovici nešto više od 4000 kosovskih Albanaca podnijelo je zahtjeve za isplatu mirovina koje im nisu isplaćivane od lipnja 1999., javljaju mediji u Srbiji. Srbijanska vlada donijela je akcijski plan nakon odluke Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu i pravomoćne presude iz rujna 2012. kojom je Srbiji naložena isplata ovih mirovina i njime bi se riješilo pitanje isplata zaostalih i budućih mirovina svima onima koji su stekli rješenje.

Direktor podružnice u Kosovskoj Mitrovici Radule Kompirović izjavio je Tanjugu da je prijam zahtjeva trajao dva mjeseca i za to vrijeme primljeno je ukupno 4055 zahtjeva koji su zavedeni i proslijeđeni direkciji Fonda.

– Svi korisnici koji su bili do lipnja 1999. na Kosovu, a kojima je ukinuta mirovina i danas mogu predati svoje zahtjeve – kaže Kompirović dodajući da pravo na isplatu mirovine može podnijeti samo osoba koja priloži rješenje o mirovini i to osobno te da nije primala mirovinu "od privremenih institucija s Kosova".

>>Srbija mora platiti odštetu Albancima koje je zlostavljala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije