Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imao je alibi

Više od 24 godine proveo u zatvoru za ubojstvo koje nije počinio

Jonathan Fleming
Foto: Screenshot/YouTube
09.04.2014.
u 07:43

– Nikada mu neće moći vratiti tih 25 godina koje su mu ukrali – kazao je jedan od Flemingovih odvjetnika, Anthony Mayol.

Sud u New Yorku oslobodio je Amerikanca koji je 24 godine i osam mjeseci proveo u zatvoru zbog ubojstva koje nije počinio, javlja CNN.

51-godišnji Jonathan Fleming 1989. godine osuđen je za ubojstvo Darryl Rush u Brooklynu te je više od 24 godine proveo u zatvoru iako je sve to vrijeme tvrdio da je u vrijeme ubojstva bio na obiteljskom putovanju u Disney Worldu na Floridi. Iz zatvora je pušten jučer popodne.

Osuđen na temelju iznuđenog svjedočenja

Do njegova oslobađanja vjerovalo se da je ubio Rush u 15. kolovoza 1989. godine, a u ponovnoj istrazi koja je trajala godinama pokazalo se da je osuđen samo na temelju izjave jednog svjedoka koji je povukao iskaz. – Nikada mu neće moći vratiti tih 25 godina koje su mu ukrali – kazao je jedan od Flemingovih odvjetnika, Anthony Mayol. Na suđenju Flemingu, obrana je pokazala obiteljske fotografije i snimke Fleminga na Floridi u vrijeme ubojstva. No, obrana nije ima dokaza da je bio na Floridi točno toga dana kada se dogodilo ubojstvo, a tužitelji su uspjeli uvjeriti porotu da ignorira alibi.

Žena koja je svjedočila da je vidjela Fleminga kako ubija Rush povukla je svoju izjavu nekoliko tjedana nakon što je Fleming bio osuđen. Poslije je svjedočila pred sucima da je bila na uvjetnom dopustu i da je uhićena s još jednom ženom zbog krađe kombija u noći ubojstva. Kazala je da ju je policija nagovorila da tereti Fleminga kako bi izbjegla povratak u zatvor.

Kao ključan argument za puštanje Fleminga, sudac Mathew D'Emic naveo alibi, odnosno činjenicu da je Fleming bio na Floridi u vrijeme ubojstva. – On nema posao, nema karijeru ni perspektivu – kazao je jedan od Flemingovih odvjetnika i dodao kako će tužiti grad i državu i tražiti odštetu zbog pogrešne presude.

>>Ubila muža, izrezala ga i skuhala u loncu jer joj je ukrao ušteđevinu

>>Taliban prerušen u policajca ubio dobitnicu Pulitzera

Komentara 5

IP
info_punkt
11:13 09.04.2014.

Zašto sam unaprijed znao da je crnac?

Avatar spasoje
spasoje
10:08 09.04.2014.

najmanje 50% tamnoputih Amerikanaca je nevino u zatvorima. Do na prste se može nabrojati koliko euroAmerikanaca je u zatvorima.

Avatar Futuregzaktni
Futuregzaktni
07:57 09.04.2014.

Pa dali je to moguce in the land of freedom and democracy???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije