Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brodolom

Više od 200 osoba utopilo se u Sredozemnom moru

Lampedusa
Foto: Ilustracija: Press Association/PIXSELL
11.02.2015.
u 11:48

Devetorica preživjelih brodolomaca stigli su na otok Lampedusu

Više od 200 osoba utopilo se u Sredozemnom moru, ispred libijske obale. Nalazili su se na dva gumenjaka koje su preokrenuli golemi valovi, ispričali su danas devetorica preživjelih brodolomaca koji su stigli na otok Lampedusu. Njih je najprije spasio jedan talijanskih trgovački brod, a zatim ih je preuzelo plovilo talijanske obalne straže. Danas su stigli na Lampedusu, a njihovo svjedočenje preuzela je Carlotta Sami iz UNHCR-a (Agencije UN-a za migrante). 

Ukupno je bilo tri gumenjaka. Na jednom je bilo 105 imigranata i to je onaj na kojem se smrznulo 29 osoba, dok su ostali spašeni. Na ostala dva gumenjaka bilo je 210 osoba. Valovi su ih prevrnuli i spasilo se samo devet osoba, od kojih je jedan maloljetnik. Do brodoloma je došlo u ponedjeljak poslijepodne, a imigranti su uglavnom iz Senegala i Malija

Talijanska obalna straža ocjenjuje njihove izjave, a bez obzira na teške vremenske prilike, na mjesto na kojem je došlo do nesreće upućen je zrakoplov u potragu za moguće preživjelima.

>> Hrvatska mora primiti znatno više azilanata 

>> Izbjegnuta katastrofa na 'otetom' brodu: Posada pobjegla, imigranti spašeni

Komentara 3

KI
Kissinger
12:13 11.02.2015.

silvije-imaš preveć vremena,napravi analizu uzroka tih tragičnih posljedica.nešto si mlađi od mene,ali dugo pamtiš.predlažem da počneš od 90-tih godina prošlog stoljeća.moja malenkost,glede istog počela je nešto oko tog raditi(do 2oo3 god).prestao sam jer se sve svodilo na iste igrače.angloameri,angloameri,angloameri.dopremili su nam milijune izbjeglica(zanimljivo sve muslimani) i u smrt otjerali isto toliko ljudi.sad je tebi vijest utapanje tih nesretnih ljudi.ti znaš dobro da je libija bila najbogatija afrička država(napravi intervjue sa tisuće naših hrvata koji su tamo desetljećima radili)i objavi to u večernjaku.sad dnevno gine na stotine libijaca a o tom čkomiš,otiđi tamoi provjeri.za vrijeme gadafija tamo si često putoval.

DU
Deleted user
18:08 11.02.2015.

poslali jeste ali morate priznat da niste zurili no i to je u redu sto bi bilo da ste ih spasili samo problemi

Avatar d-ano
d-ano
17:52 11.02.2015.

manje 2oo azilanata ,sigurno su ih potopili ..talijani,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije