Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI VAL PROTESTA

Više od 20 mrtvih tijekom zadnjih prosvjeda diljem Sirije

sirija
AFP/REUTERS
09.12.2011.
u 22:11

Novi prosvjedi buknuli su dan nakon što je uništen naftni cjevovod u regiji Homs. Aktivisti su optužili al-Asadovu vladu za namjerno uništenje cjevovoda što je izazvalo novi val ogorčenosti građana prema režimu

Iako neke nevladine udruge procjenjuju kako je u protuvladinim prosvjedima koji su u petak održani diljem Sirije poginulo 35 ljudi, za sad je službeno potvrđena smrt 24 prosvjednika, izvijestio je BBC.

Jedanaest je ljudi, od čega dvoje dječaka u dobi od 10 i 12 godina, izgubilo živote u općini grada Homsa, a pet u predgrađu Damaska. Oni su samo dio crne statistike od 4000 tisuće ubijenih u prosvjedima koji se protiv režima Bašr al-Asada kontinuirano održavaju u Siriji od ožujka ove godine. Očevici svjedoče kako su od ranog jutra oklopna vozila kružila ulicama Homsa te svako malo strojnicama nasumično pucala uokolo.

Novi prosvjedi buknuli su dan nakon što je uništen naftni cjevovod u regiji Homs. Aktivisti su optužili al-Asadovu vladu za namjerno uništenje cjevovoda što je izazvalo novi val ogorčenosti građana prema režimu.

Poznat po rijetkom davanju intervjua, al-Asad je u četvrtak u razgovoru za ABC News rekao kako vojsci nikad nije naredio ubijanje niti brutalno ophođenje prema prosvjednicima. Također je dodao kako bi samo ''luđak'' naredio ubijanje vlastitog naroda.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
23:31 09.12.2011.

Ne sustaju talmudanski mediji,malo Sirija,malo Iran,malo Rusija,malo Kina. Bagra je jako živčana u zadnje vrijeme. Nervozu im radi činjenica da su dosadašnji financijsko-monetarni sustav doveli na rub propasti ! Ljudi se polako bude iz desetljeća mraka i cionističkog pranja mozgova.Polako shvaćaju da se tu radi o jednoj izabranoj kasti čiji je moto \" laži,manipuliraj,prevari,ukradi,izopači i ubij\" ! Isto tako shvaćaju da su ti došljaci iz Azije,divljaci i barbari koji nemaju baš ništa sa tekovinama zapadnokšćanske civilizacije,osim što su njeni grobari.

OB
-obrisani-
23:36 09.12.2011.

Nevladine udruge ? ! Kako to lijepo zvuči i kako je to puno tolerantniji izraz , umjesto stvarnog,a to je cionističke nevladine udruge ! Neš ti ljudskih prava i sloboda koje te nakaze propagiraju ! Ima li više ičega,a da to ta pokvarena lopovska bagra nije izopačila i iskrivila ?

RE
@rea
10:37 10.12.2011.

Kako koji dan, Assad se sve više ukopava. A jama sve dublja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije