Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potjera

Više od 20 kilometara bježali policiji u Corsi kroz cijeli Zagreb

nesreća (1)
Jurica Galoić/Pixsell
Autori: mzr/VLM, le
15.04.2011.
u 10:46

U Dubravi su se oglušili na znak stop, jurili su sve do Klaićeve gdje su sletjeli s ceste.

Trojicu, u najmanju ruku zaigranih mladića u dobi od šesnaest, sedamnaest i devetnaest godina u ukradenoj Opel Corsi su u sitne noćne sati preko cijelog Zagreba naganjali policijski automobili!

Skoro pregazili policajce
Filmske scene počele su u blizini Sesveta. Šesnaestogodišnjak za upravljačem bijele Opel Corse zagrebačkih registarskih oznaka ignorirao je prometnog policajca, koji mu je oko tri sata ujutro palicom “stop” signalizirao da stane. Umjesto na kočnicu, maloljetni vozač nogom je “sjeo” na gas i pri tome skoro pogazio plave snage.

>>Grafički prikaz jurnjave gradom

Projurio je preko Cerja, susjednih naselja, centra Sesveta i nastavio ravno po Aveniji Dubrava, Maksimirskoj ulici sve do samog središta Zagreba.

Najvjerojatnije zbog prevelike brzine ili neiskustva za upravljačem nije izdržao zavoj na križanju Klaićeve ulice i Ulice Republike Austrije pa su se dečki, kako doznajemo, u jednom trenutku vozili samo na dva lijeva kotača dok je suprotna strana vozila ostala “visjeti” u zraku. Neki očevici, kažu upućeni, očekivali su da će se prevrnuti, no to se ipak nije dogodilo. Snažno su udarili u suprotnu stranu ceste, cijelom lijevom stranom zabili se u rubnik i razvalili Opel Corsu, inače rezervni službeni auto zagrebačke knjigovodstvene tvrtke Biro Economic. Na sreću, trojica mladića svoju avanturu nisu platili nikakvim ozljedama. Jesu li dečki sami ukrali automobil 10. siječnja ispred sjedišta Biro Economica u Dubravi, pokazat će se na kraju istrage. Tada će se doznati i za što će mladi Zagrepčani odgovarati, odnosno kakva kazna im prijeti.

Automobil nije osiguran
O pronalasku automobila policija je obavijestila Franju Žapera, vlasnika knjigovodstvene tvrtke, odmah – nešto poslije tri sata ujutro. Zvali su ga iz postaje u Dubravi gdje je prije tri i pol mjeseca prijavio krađu Corse. Odmah je izišao na “teren”. Vučna je služba Corsu iz 2003. godine otpremila na servis, no koliko će popravak stajati, za sada se ne zna.

– Auto nije osiguran jer je riječ o malom, rezervnom vozilu. Vidjet ću hoću li podnijeti građansku tužbu – kazao je Žaper.

Komentara 2

AL
alpha
07:21 16.04.2011.

Zaigrani mladici? Zar se ovo smatra igrom?igrom osobne smrti i pokusajem ubojstva? Nadam se da su privedeni i optuzeni za pokusaj ubojstva,nerede a takoder i prekrsja javnog mira,kradnje auta a moze se tu i puno toga nadodat na tuzbu \'kako su nazvani \'zaigrani\'. Ako se dopusti i ovako naziva ove gluposti onda ce i ubujtstvo covjeka postati \'zaigrano\' djelo. Sramota je ta, di su roditelji ovih balavaca i to treba pod hitno zatvorit i osudit a roditelji da plate ostetu za sva ucinjena djela,\"naravno ako nisu djeca nekog glavnika kojima se ne sudi po zakonu\". \"ironija\" ako si bogataski sin/cerka mos se izvuc kao \'zaigrani\' mladic koji hara Zagrebom. PS Policija imajte vise snage i duha oko ovakvih budala,nemojte se bojati da upotrebite vise sile i naucite ove \'zaigrane\' mozga. Naravno ne ispred video kamera :) Pozdrav

DU
Deleted user
08:43 16.04.2011.

pa da kada vama paše policija treba tući a kada se radi o nekom vašem e onda je... im sve po spisku. da su kojim slučajem pucali po autu a to bi napravili u cijelom svijetu, sad bi tu bilo puno komentara protiv policije, i naravno novinari su uvijek protiv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije