Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje HAK-a
Povratak na članak

Više od 120 tisuća hrvatskih vozača vidi loše, a ipak voze

Istraživanje je pokazalo i da čak 19 posto testiranih vozačica starijih od 40 godina koje nose naočale ili leće uopće ne bi smjelo upravljati vozilima jer imaju vidnu oštrinu manju od 50 posto.

Komentari 12

DU
Deleted user
12:41 11.10.2012.

A najmanje pola milijuna vozaca vidi dobro, ali ipak vozi lose.......

VL
VE
verica2
12:44 11.10.2012.

Vozačke dozvole nemaju samo oni s lošim vidom, već i epileptičari i mnogi drugi čije se bolesti i poremećaji ne otkrivaju prilikom pregleda za polaganje vozačkih ispita.

VL
AA
aabbcc
13:17 11.10.2012.

. Vazno je da se ne dogadjaju, ne registruju saobracajne nesrece po tom osnovu. Vide dovoljno i nisu kao oni pijani vozaci za volanom.

VL
Avatar kanonik
kanonik
13:19 11.10.2012.

Moj susjed vidi kao pečena riba,vozi bez vozačke,uzeli mu u Njemačkoj zbog pijanstva.Član lovačkog društva,a nemože napraviti ni 5 koraka ,što zbog kila što zbog alkohola.Posjeduje oružje legalno,povremeno pripuca u dvorištu.Policija dođe i za 5 minuta ode.Pijan non stop,nitko nee reagira,svi ga se klone,jer nevjeruju policiji.

VL
SP
slučajni paradoks na vlasti
14:43 11.10.2012.

Najveći uzrok SVIH prometnih nesreća nije loš vid nego "loša pamet!"! Da li netko zbog lošeg vida vozi preko 200 km/h? Da li netko zbog lošeg vida vozi bez vozačke (oduzeta ili nestečena) i prometne (neregistriran)? Da li netko zbog lošeg vida vozi pijan? Onaj tko zna da ne vidi most i ogradu taj ne sjeda za volan! Uz uvjet da ima zdravu pamet. Ovakve gluposti nemaju veze s realnim stanjem na cesti. Prije svega potrebno je obratiti veću pozornost na MLADE vozače!! Tako nam bar govori broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju/prouzroče.

VL
BU
Bune
15:08 11.10.2012.

U Hrvatskom auto klubu treba polovicu zaposlenika dati trenutni otkaz jer kao paraziti žive od novaca poreznih obveznika a pišu gluposti a još veće gluposti uvode kako bi je... vozaće. Otkaze treba davati od vrha prema dolje pa neće vozaćki koštati 7000 kuna.

VL
OB
-obrisani-
15:20 11.10.2012.

Blizu 400.000 tzv "stradalnika domovinskog rata" Ima PTSP pa imaju vozačke dozvole a mnogi oružje! I što s njima?

VL
AY
amsterdam yoca
15:23 11.10.2012.

Dali i ovi što imaju PTSP loše vide, ili im treba oduzeti vozačku radi toga što imaju PTSP? Netko je dole spomenio i epileptičare. Naravno da nio oni nebi smijeli voziti, isto kao i ovi s PTSP-om, a posebno ovi s lažnim PTSP-om. Njima treba oduzeti i pravo potpisa i dodijeliti im skrbnika, pa neka se i dalje foliraju, a ne da se bahate po cesti, ne plaćaju cestarinu, imaju popusta pri registraciji vozila, parkiraju na mjesta označena za parkiranje pravih invalida itd.

VL
OB
-obrisani-
15:28 11.10.2012.

11.10.2012. u 15:23h amsterdam yoca je napisao/la: Dali i ovi što imaju PTSP loše vide, ili im treba oduzeti vozačku radi toga što imaju PTSP? ------------------------------------------------------------------------------------ Ne znam jesi li ikada bio na lječničkom ali pita se da li imaš psihičke smetnje ti ili netko u tvojoj obitelji! PTSP je psihički poremečaj

VL
BA
baš
16:05 11.10.2012.

Mi smo stvarno zemlja čudnih ljudi. Kod nas se uvijek iznova otvaraju neke nove teme i neki novi pravci a nikako da dođemo do tako željenog boljitka. Je li tome razlog to što smo gramzivi pa nabacujemo ideje i teme koje nisu prioritet ili što? Zbog čega recimo nebi smo krenuli od toga je li kod nas više nesreća na cestama i koliko po glavi stavnovnika u odnosu na EU ( i to one u koje se ugledamo). Zbog čega je nama razlogom nesreće najčešće neprilagođena brzina ili slično uvjetima na cesti. Je li to zbog činjenice da drugo policajci niti ne znaju i ne mogu utvrditi? Svjedoci smo neispravnih traktora na cestama, prljavih cesta od blata, rupavih cesta i svega onoga što je uzrokom nesreće. Dakle, čak i kada bi smo imali nešto veći broj nesreća u odnosu na druge uljuđene zemlje tome bi zasigurno doprinijeli neki od razloga koje sam pobroja. Kod nas sve što se radi usmjerava se prioritetno na grešku građana, a štite država, tvrtke i bogati.

VL
BA
baš
16:05 11.10.2012.

Čovjek bi reakao kako ovakvim člancima podižemo standarde, ali su oni stalno prisutni i osim toga da nas netko više guli i maltretira ne vidim da je nešto poboljšano u smislu standarda življenja i sigurnosti. Dakle, čemu pisanje koje nema početak i kraj?

VL
KO
kowski
16:41 11.10.2012.

Čak 100% političara loše vide (ne vide kakvo je stanje u državi) pa se ipak bave politikom

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.