Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
davor

Više od 10 tisuća posjetitelja u dvije večeri pojelo pet tona ribe

fisijada (1)
Duško Mirković/Pixsell
05.08.2012.
u 13:35

Ribarske večeri po 11. puta organiziralo u Davoru tamošnje KUD Matija Antun Relković.

DAVOR - Više od deset tisuća posjetitelja iz cijele Slavonije, ponajviše iz Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije županije, pohodilo je tradicionalnu gastronomsko-turističku priredbu Ribarske večeri koju je po 11. puta organiziralo u Davoru tamošnje KUD Matija Antun Relković.

Tijekom dvodnevne priredbe nastupili su folkloraši i tamburaši KUD-a Draž iz Baranje, tamburaši Satir i Lađari, te Krunoslav Kićo Slabinac. Prvog dana priredbe bio je Dan Baranje, a oni su se predstavili izvornim običajima toga kraja, te obiljem ribljih specijaliteta uključujući i poznati baranjski fiš paprikaš.

- Utrošili smo dvije tone riječne ribe pripremajući fiš paprikaš, šarana na rašljama i druge riblje specijalitete, a ugostitelji sigurno više od tri tone kako bi počastili mnogobrojne goste - kaže Ivica Matošević, predsjednik davorskog KUD-a.

Za posjetelje je priređeno niz zanimljivosti počevši od vožnje brodom po Savi, kušanja baranskih ribljih specijaliteta, te nabave suvenira, a poduzetnik Ivan Kereković svojom lađom Graničarka u Davor je nakon dvosatne vožnje rijekom Savom iz Pričca pokraj Lužana dovezao više od 60 izletnika iz Broda, Požege i drugih mjesta. Oni su uživali u vožnji rijekom koja je dosta plitka zbog dugotrajne suše.

Ključne riječi

Komentara 1

LO
Louie
12:27 08.08.2012.

E sad mi zavo sto nisam bio tu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije