Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetska zdravstvena organizacija spušta loptu panike

Virus H1N1 nije mutirao u opasniji, u RH 200 slučajeva

gripa
afp
21.09.2009.
u 19:43

Izrada cjepiva ide svojim tijekom, a pokazala su se vrlo učinkovitima, kazala je direktorica Svjetske zdravstvene organizacije.

Glavna direktorica Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Margaret Chan kazala je danas da se čini kako virus svinjske ili “nove” gripe A (H1N1) još nije mutirao u opasniji soj te da izrada cjepiva ide svojim tijekom. Cjepiva su se pokazala vrlo učinkovitima, izjavila je M. Chan na otvaranju godišnjeg sastanka SZO-a za područje Zapadnog Pacifika u Hong Kongu.

– Virus može mutirati u svakom trenutku. No, od travnja, zaključili smo prema podacima iz laboratorija iz cijelog svijeta, nije se bitnije promijenio – kazala je M. Chan.

Tri milijarde doza cjepiva moglo bi se proizvesti svake godine, dodala je ona, ističući da je Kina već počela cijepiti svoje stanovništvo.

Savjetovala je vlastima u Hong Kongu da ublaže “malo-po-malo” mjere protiv pandemije i usmjere sredstva na zaražene pacijente.

Inače, u Hrvatskoj je broj zaraženih svinjskom gripom dosegnuo brojku od 200, a 149 je slučajeva “uvedeno”. U Europi je, pak, najpogođenija Velika Britanija.

Ključne riječi

Komentara 1

PB
petar berislavić
16:55 22.09.2009.

Ljudi nemojte nikako pristati na cjepljenje,na djelu je velika zavjera protiv čovječanstva.Cjepivo će biti to koje će početi sijati smrt a ne virus.Milijarde doza cjepiva se rade?Zar mislite da netko troši novac na to da bi spašavao afričku,azijsku i latinoameričku sirotinju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije