Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Program ruralnog razvoja
Povratak na članak

Poljoprivrednicima 3,75 milijardi kuna

U okviru Programa ruralnog razvoja sufinancirat će se povoljni krediti i jamstva za poljoprivrednike, najavio je premijer Andrej Plenković

Komentari 11

RE
realisticki
08:50 25.02.2018.

Vladine nade i očekivanja da će se kroz poticaje i razna sufinanciranja normalizirati stanje u poljoprivredi je zavaravanje sebe i svih onih koji u to vjeruju. Dobiva se dojam da se poljoprivreda može unaprijediti samo novcem, a ne i donošenjemem pravih odluka i zakona koji bi promjenili situaciju na bolje. Poljoprivreda se unapređuje radom, rad donosi plodove, a građani kupujuči te plodove, prerađene ili sirove, financiraju poljoprivredu. Poticaji poljoprivrednicima obično završavaju kupnjom skupog traktora, koji služi kao prevozno sredstvo na skupove gdje se u prvom redu traže novi financijski poticaji. Radnici i drugi zaposlenici, ne dobijaju poticaje, da bi poboljšali svoja radna mjesta, i uvjete rada. U ovakvoj atmosferi vidim još veču se segregaciju gdje se radnika postavlja na najnižu stepenicu ovoga društva.

VL
MA
Mambo
09:29 25.02.2018.

Istina je ovakva u Slavoniji niti 0,3 posto stanovništva ne živi od poljoprivrede, pa o čemu se tu priča, gdje je 99,7 posto stanovništva u toj priči. Kad dođete u Slavoniju vidjet ćete tko živi od poljoprivrede, a tko preživljavava od rada u privatnom sektoru. Kod ovih mehanizacije vrijedna milione i milione skupi automobili dok kod ovih tuga i jad. Na kraju krajeva kad dođu ovrhe onda nacija nariće nad njima i plaće.

VL
IC
ico3
18:28 24.02.2018.

Što će se naši političari i gospodarstvenici namazati love, tu će najmanje radnik dobit (minimalac). Dok se cijela vlast ne promjeni u Slavoniji nema boljeg nama. Mi iz bogate Slavonije moramo bježati da bi zaradili za život.

VL
CO
Cosinus
08:20 25.02.2018.

reba ukinuti poticaje, ali naravno dignuti cijene žitarica na isplativ nivo, pa će onda budale vidjeti čemu služe poticaji. Ovako mi uvozimo tuđu hranu, poticaje ne plaćamo, ali zato ništa niti ne dobivamo. Ako se nastavi ovakva politika, hrana će biti sve skuplja. Malo zemlje donesite u vrećama, te na terasama po gradovima uzgajajte povrće, ali i pajceke. I kao zadnje, nema u Slavoniji neobrađene zemlje - shvatite to već jednom. Neobrađena zemlja je u Dalmatinskom zaleđu i u ostalim vukojebinama gdje je nitko nikada neće obrađivati, jer se tu nema što obraditi.

VL
PI
Pikacu
18:40 24.02.2018.

Dzaba ti to kad nemamo nikakvu poljoprivrednu a i opcu politiku to znaju teenejderi xd... zato i mislim otic iz Hrvatske a 18 mi je godina... pa vi glasajte za hdzsdp

VL
LO
Long
18:57 24.02.2018.

Agrokor ce pokupit 98%.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
19:51 24.02.2018.

Našu Slavoniju pretvaraju Mesija Andrej BBh i apostolica Martina u novi Eden, u kojem će se uzgajati sve moguće kao i nemoguće, što znači da će se financirati čak proizvodnja i ptičjeg mlijeka. Konačno je našim seljacima upala sikira u med, tako im je zaajamčen Raj zemaljski na njihovoj rodnoj grudi. Da bi se sve obećano ostvarilo treba odobrovoljiti našeg Hrvatskog Boga da da potporu ovom strašnom planu, a to kontinuiranim pjevanjem najnovije hrvatske verzije Aleluje: O dobri naš Hrvatski Bože tvoje najvjernije stado samo Tebe i tvoje izaslanike Mesiju Andreja BBh i Apostolicu Martinu hvali i slavi! Aleluja, Aleluja, Aleluja......

VL
DR
droza
20:30 24.02.2018.

"Stavljanje u funkciju raspoloživog poljoprivrednog i šumskog zemljišta i dodjela zemlje mladima, domicilnom stanovništvu". Ovo je dobra vijest i korak u pravom smijeru. Bravo!

VL
DH
dalibor.hren
19:28 24.02.2018.

Jesu li se besplatno nakrkali?

VL
UJ
ujko
18:44 24.02.2018.

kad nemate nista novo onda seljacinama date novce da glasaju za vas i sve po starom . narod stoka ...sluga loseg gospodara.

VL
DH
dalibor.hren
21:46 24.02.2018.

Jel to Jubito hrani Dalićku kroz staklo?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.