Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preskupo krpanje cesta

Vinodolci razbili automobile na ledu i - nikome ništa

'led02_anf_ipl_110110'
'Photoshop'
11.01.2010.
u 15:37

Iako iz kolnika izvire voda, koja se na niskim temperaturama ledi, općina nije popravljala cestu jer trošak od 18,7 milijuna kuna premašuje mogućnosti općinskog proračuna.

VINODOL - Nakon što su na zaleđenoj strmoj lokalnoj cesti slupali automobile, Vinodolci Katarina Balas i Nikola Radanović te još njih desetak koje je zadesila ista sudbina uperili su prstom na općinsku vlast i Hrvatske vode kao krivce za nedaće koje su ih stigle. Neki su zaprijetili i podizanjem tužbe, no općinski načelnik Ivica Crnić tvrdi da sami snose dobar dio krivnje i moguće tužbe drži neutemeljenima.

- Ljudi su zbog nepažnje krenuli nizbrdo i kada su shvatili da je cesta zaleđena, bilo je prekasno. Općina je s Hrvatskim vodama obišla teren i uočila problem "izviranja" vode iz kolnika, ali nismo ništa popravljali jer taj trošak premašuje mogućnosti općinskog proračuna (18,7 milijuna kuna, op.a.). Dogovorili smo sanaciju tijekom godine, a vozači koji su imali nesreće trebaju se obratiti osiguravateljima svojih vozila - rekao je I. Crnić.

Direktor Vodnogospodarskog odjela primorsko-istarskih slivova Hrvatskih voda iz Rijeke Gordan Gašparović nije odgovorio na naš upit jer je s predstavnicima nadležnog ministartsva obilazio poplavljena područja. Najveći problem vinodolskih nerazvrstanih cesta na skrbi lokalne općinske vlasti jest što uz prometnice nema kanala za odvodnju oborinskih voda ili su zapušteni. Kišnica ih pretvara u staze za bob kada se temperatura spusti ispod ništice, a Vinodolci, čini se, tih dana voze na vlastitu odgovornost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije