Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradski SDP:

Vinkovci u četiri godine ostali bez više od 9.000 stanovnika

vinkovački SDP
Foto: Branimir Bradarić
10.05.2018.
u 17:22

Vinkovački SDP tvrdi kako danas u Vinkovcima živi 26.000 stanovnika, a 2011. bilo ih je preko 35 tisuća

U proteklih sedam godina, od popisa stanovništva 2011. godine pa do danas, broj stanovnika Vinkovaca je smanjen za oko 26 posto stanovnika ili drugim riječima u gradu danas živi  9.260 stanovnika manje nego prije sedam godina. Tvrde to iz vinkovačkog SDP-a koji su na današnjoj konferenciji za novinare pojasnili kako je 2011. godine u Vinkovcima živjelo 35.312 stanovnika u odnosu na današnjih nešto više od 26.000.

Predsjednik SDP-a Grada Vinkovaca Davor Benić pojasnio je kako su do ovih podataka u SDP-u došli kroz provedeni neslužbeni i djelomičan anketni popis stanovništva u gradu pri čemu su članovi stranke obišli 563 stambena objekta koji čine četiri posto ukupnog broja stambenih objekata u Vinkovcima te popisali osobe koje žive u njima.

- Smatramo anketirani uzorak kao i dobivene rezultate relevantnim, a ovakvo stanje je odraz politike HDZ-a koji Vinkovcima upravlja od Domovinskog rata. Novi HDZ-ov gradonačelnik Ivan Bosančić na početku mandata pokazivao je entuzijazam ali i dalje je sve ostalo isto. Od 1993. godine do danas kroz gradski proračun uprihodovano je preko 2,5 milijardi kuna, a s državne razine dodatno je financijski intervenirano s više od 1,7 milijardi kuna. Najveći dio toga završio je u asfaltu, betonu i cigli što je "HDZ-ova abeceda investiranja", rekao je Benić.

Novinarima se obratila i potpredsjednica vinkovačkog SDP-a Marija Bekavac koja je rekla kako se među građanima danas osjeća manjak bilo kakvog optimizma i nade te da tako iz Vinkovaca odlaze i oni koji imaju radno mjesto.

- To je sada i veći problem od sve manjeg broja građana, rekla je Bekavac.

Iz SDP-a su ironično predložili, pred najavljenu sjednicu Vlade RH koja bi se trebala održati u Vinkovcima, da se u okviru Projekta Slavonija organiziraju ekskurzije za vinkovačku djecu kako bi išli posjetiti mjesta u Hrvatskoj gdje ima tvornica i građevinskih kranova da vide kako to izgleda, da ne misle kako je vinkovačko stanje u kojemu se ništa ne događa – normalno stanje.

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
18:28 10.05.2018.

SPD se ponasa kao da oni nikada nisu bili na vlasti. Oni nisu nista krivi. Ista bagra SPD,HDZ HNS , kojekakve zidine cuprije, lakrdije......

LI
lighthouse
21:01 10.05.2018.

A Osijek bez 60 000!!!!!!!!

YU
yurkov
18:21 10.05.2018.

Prije devedesete su išli vani zbog politike, kad su devedesete došli "prosvjetitelji" bježe vani još više, ne kužim?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije