Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbrinjavanje otpada

Vinkovci i Vukovar prenijeli osnivačka prava ZOIS-a na druge tvrtke

Mracalinska Dubrava, odlagalište
Goran Jakus/PIXSELL
10.01.2014.
u 12:25

Vinkovci su, kao i Vukovar, prenijeli osnivačka prava Javne ustanove za zbrinjavanje otpada istočne Slavonije na trgovačko društvo Auxilium d.o.o. Vinkovci

Vinkovci su, kao i Vukovar, prenijeli osnivačka prava Javne ustanove za zbrinjavanje otpada istočne Slavonije na trgovačko društvo Auxilium d.o.o. Vinkovci, kojemu su jedan od osnivača, kako bi dobili na vremenu ako konačna presuda Vrhovnog suda bude nepovoljna za njih.

Naime, tvrtke Strabag i Saubermacher, koje su trebale graditi županijsko odlagalište otpada, od osnivača ZOIS-a, Vinkovaca, Vukovara, Županje, Belog Manastira i Osijeka potražuju više desetaka milijuna kuna penala je jer projekt prekinut. Zbog toga su osnivači došli u nezavidnu situaciju jer je arbitražni sud u Parizu donio presudu da osnivači moraju dvjema austrijskim tvrtkama isplatiti penale od 44 milijuna kuna što je ozbiljan udarac na proračune ovih pet gradova.

- To smo napravili kako naš proračun ne bi bio opterećen i da dobijemo na vremenu. Mi bi trebali platiti oko 18 milijuna kuna i svi smo se žalili Vrhovnom sudu i sada čekamo odluku, nadamo se u našu korist. O ovom problemu smo pismeno izvijestili Vladu i zatražili prijem kod premijera Milanovića kako bi mu objasnili problem, ali do sada još nismo dobili odgovor - kaže vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić dodajući kako su od Županje zatražili i dobili suglasnost za prijenos osnivačkih prava.

>> Je li Strabag uzimao mito i za odlagalište otpada u Slavoniji?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije