Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sretna nova

Vinkovčani uz tamburaše, kuhano vino i vatromet ušli u 2014.

Vinkovci doček
Foto: Goran Fabežar/PIXSELL
1/2
01.01.2014.
u 11:13

U redovitom novogodišnjem posjetu vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici bio je župan Božo Galić pa je posjetio i darovao sretnu majku i najmlađeg Vinkovčanina.

Nekoliko stotina Vinkovčana ispratilo je staru i dočekalo Novu 2014. godinu u svečano ukrašenoj pješačkoj zoni uz pjesmu, ples, šampanjac, paljenje prskalica. Vesele Vinkovčane zabavljali su bend Likosi, tamburaški sastavi Dike i Tambura band, Šima Jovanovac, a Grad je svoje sugrađane počastio kuhanim vinom, čajem, tradicionalnim slavonskim kiflicama i vatrometom. 

U vinkovačkom rodilištu rođeno je prvo ovogodišnje novorođenče. 12 minuta iza ponoći Marina Preradović iz Vinkovaca rodila je dječaka Filipa teškog 3630 grama. U redovitom novogodišnjem posjetu vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici bio je župan Božo Galić pa je posjetio i darovao sretnu majku i najmlađeg Vinkovčanina. Župan Galić je u novogodišnjoj noći posjetio službe koje rade i blagdanom, poput policije, vatrogasaca, medicinskih djelatnika. 

Dodajmo i kako prema navodima iz policije doček Nove godine na području Vukovarsko – srijemske županije protekao je mirno i bez većih izgreda. U Vukovaru i Otoku gradske vlasti organizirale su dočeke na otvorenome gdje su nastupili rock, pop i tamburaški sastavi. Najluđa noć je dočekana i u više restorana i kafića. Organizirani su i vatrometi.

Iako nije bilo većih izgreda naselja u županiji odzvanjala su od eksplozija petardi različite snage. Eksplozije petardi odzvanjale su do dugo u noć, a bacane su u kante za smeće, boce, razne dječje igračke na dječjim igralištima ali i u dvorišta obiteljskih kuća pa i ulaze stambenih zgrada. Za sada se ne zna je li tko i ozlijeđen.

U Vukovaru je prvu bebu, i to djevojčicu, rodila Jelena Marinković. Sretnu majku je na odjelu rodilišta posjetio i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo te je tom prilikom darivao cvijećem i poklon bonom od 1.500 kuna. Prema važećoj odluci svakom novorođenom djetetu s područja grada Vukovara pripada potpora iz gradskog proračuna od tisuću kuna.

>>Najspektakularniji i najmasovniji doček u Hrvatskoj bio je u Splitu, u Zagrebu brazilske plesačice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije