Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTNO

Vinkovčani se pitaju - koga pozvati za uklanjanje životinjskih lešina s ulica

Danica Dečev
Goran Ferbežar/PIXSELL
14.08.2014.
u 09:20

"Uginuli mačak već se napuhnuo od vrućine i mogao bi eksplodirati"

Vinkovačka aktivistica i prijatelj životinja Danica Dečev (na slici) koja u svojoj kući trenutno skrbi o osam četveronožaca, a prije pet godina je brinula o 28 pasa i 28 mačaka i to u isto vrijeme, ogorčena je jer nije uspjela pozvati nikoga tko bi uklonio uginulu životinju s ulice.

- U jutro sam primijetila uginulog mačka u Frankopanovoj ulici uz samo dječje igralište i odmah nazvala Tip-tip, veterinarsku ambulantu koja ima koncesiju za uklanjanje lešina u gradu, ali ni nakon 5-6 poziva nitko se nije javio. Nisam imala više sreće ni kada sam nazvala gradskog komunalnog redara jer se kao ni sanitarni inspektor nije javio na poziv. U Zavodu za javno zdravstvo su mi rekli da to "nema veze s nama". Kome se obratiti kada Vinkovčani na ulici ugledaju uginulu životinju? Evo, i sada, više od 24 sata, uginuli mačak je tamo gdje je bio i jučer, a djeca se igraju deset metara dalje. Već se napuhnuo od vrućine i mogao bi eksplodirati - kaže ogorčena Danica Dečev i poslala nam fotografiju s mjesta događaja.

Gradonačelnik Mladen Karlić kaže kako se, možda, zbog godišnjih odmora nije nitko javio u Tip-tipu, ali u gradskoj službi imaju broj mobitela vlasnika veterinarske ambulante za hitne slučajeve.

- U takvim slučajevima valja javiti pročelniku Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada koji daje Tip-tipu nalog za uklanjanje uginule životinje s javnih površina. Malo je izmijenjena procedura zbog promjene koncesije i ova služba djeluje ne na poziv građana već prema nalogu pročelnika - kaže gradonačelnik Karlić. Dva sata nakon razgovora s gradonačelnikom, Danica Dečev nam je javila da je uginuli mačak napokon uklonjen.

>> Tražio odlutalu kozu i našao 46 mrtvih pasa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije