Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavili svoj grad

Vinkovčani prašili u Ribnjaku, večeras stripaši

'29.01.2013., Zagreb - Zatvoreni klub Purgeraj, Ribnjak 1.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
15.03.2014.
u 17:21

Vinkovačka glazbeno, književno-stripovska reprezentacija dostojno je predstavila svoj grad u zagrebačkom Rock klubu Ribnjak prvog dana programa Vinkovci rockaju što je, kako sami kažu, hommagge vinkovačkoj alternativno-kulturnoj sceni...

Vinkovačka glazbeno, književno-stripovska reprezentacija dostojno je predstavila svoj grad u zagrebačkom Rock klubu Ribnjak prvog dana programa Vinkovci rockaju što je, kako sami kažu, hommagge vinkovačkoj alternativno-kulturnoj sceni. Na književnoj večeri uz moderatora Srđana Sandića predstavljena je jedina biblioteka specijalizirana za mlade Grafiti što izlazi u Vinkovcima, njen urednik Vladimir Bakarić, poznati dječji književnik i Marija Renić, mlada vinkovačka književnica i novinarka koja je u sklopu Biblioteke Grafiti izdala svoju prvu knjigu Poljubac na raskrižju. Hrvatski literarni Monty Phyton, Pajo Pakšu, uz kratki performans svog književnog lika i djela, publici je predstavio svoja strip izdanja i književna izdanja poput popularne knjige Welcome to the shit pack, Crveni tata bijeli zec i zbirku svoji blog uradaka- Blog priče.

Gordan Nuhanović prisjetio se odrastanja u Vinkovcima, te zaključio kako je vinkovačka alternativna kultura zaista posebna priča koja opisuje slavonski grad kao kolijevku rock ´n´ rolla, te zaista posebnu i jaku književnu i stripovsku scenu. Glumac vinkovačkog gradskog kazališta Joza Ivakić, Vladimir Andrić pročitao je pjesme iz jedine zbirke poezije legendarnog Satana Panonskog koja je oduševila publiku. Koncertni dio večeri uz gromoglasan pljesak je otvorio mladi vinkovački bend Štajgajs, koji je zaista pokazao da su Vinkovci rasadnik rocka u Hrvatskoj. Nakon njih nastupio je Harp Explosion ili Igor Djeke koji koristi usnu harmoniku i vokal, te digitalne efekte, loopove i ritmove zapakirane u garage- blues repertoar.

Vinkovački punk spektakl Pogreb X nakon duge stanke ponovo je oduševio zagrebačku i vinkovačku publiku starim, dobrim hitovima poput Lepi Mario, Oči u Magli i Advokat. Matakovićeva Septica je kostimiranim koncertom pokazala kako Vinkovci rockaju i pritome održala jedan od boljih koncerata u karijeri. Line up prve večeri zatvorili su mladi vinkovčani Fectum koji su opravdali reputaciju Vinkovaca kao inkubatora rock ´n´rolla.

Uz sve to mecena hrvatskog rocka Zdenko Franjić prije koncerta pripremio je publiku za rock i puštao najbolju selekciju sa svog labela Slušaj najglasnije! Večeras se sprema drugi i posljednji dan Vinkovci Rockaju gdje će biti predstavljeni strip umjetnici Mataković, Barinić, Zimonić i Milić kao i Salon Stripa- bijenalna manifestacija strip umjetnosti nastala u Vinkovcima gdje se održava još od 80-tih godina. Za rockanje večeras su zaduženi Nenad, The Karambol, Electric Žare, Punčke i Green Shade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije