Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRONIČAN PROBLEM

Vinkovačkoj bolnici nedostaje 30-tak liječnika specijalista

bolnica,operacijska sala,liječnik,doktor,portal
Petar Glebov/PIXSELL
19.03.2013.
u 09:05

Jedna je liječnica tri mjeseca prije polaganja specijalističkog ispita prešla na KBC Zagreb

Iako zadnjih godina vinkovačka Opća županijska bolnica raspisuje godišnje natječaje za 12 do 15 specijalizacija, nedostatak liječnika specijalista već je postao kroničan problem vinkovačke bolnice koja je prošle godine napokon izliječila sve ratne rane i danas liječnici rade u obnovljenim i dobro opremljenim prostorima, ali nedostaje 30-tak liječnika specijalista. No, nije se svake godine javljalo dovoljno zainteresiranih liječnika za specijalizaciju jer završeni liječnici nerado dolaze na istok Slavonije pa čak i oni koji dobiju specijalizaciju vinkovačke bolnice, po završetku specijaliziranja, ne vraćaju se, ako pronađu bolju priliku.

- U ovom trenutku imamo 34 specijalizanta u procesu edukacije koji bi se uskoro trebali vratiti u bolnicu. Nastojat ćemo nadoknaditi odlazak liječnika u mirovinu mladim liječnicima no, stalno se vrtimo oko tog čarobnog broja 100 specijalista i sada ih imamo 99, a nikako da je pređemo. Problem je i odlazak specijalista u privatne poliklinike, posebice radiologa što nam se događalo zadnjih godina. To smo pokušali nadoknaditi raspisivanjem specijalizacija, ali kvalitetni specijalizanti ostaju na klinikama kada se pokažu dobrima, a o tome sam izvjestio i Ministarstvo zdravlja. To je dobrobit za hrvatsko zdravstvo kada vrsni i kvalitetni specijalizanti ostaju na klinikama, ali je nama veliki gubitak - kaže ravnatelj vinkovačke Opće županijske bolnice dr. Krunoslav Šporčić navodeći primjer kolegice koja je specijalizirala ortopediju u Zagrebu te je tri mjeseca prije polaganja specijalističkog ispita prešla na KBC Zagreb, iako su ju u Vinkovcima čekali pet godina jer je na Ortopedskom odjelu nedostatak liječnika-specijalista pa sada moraju raspisati novi natječaj i opet čekati pet godina.

>> Pakračka bolnica specijaliste uvozi iz Ukrajine – plaća 1200 eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije