Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovci

Vinkovački mladi glazbenici osvojili brojne nagrade

www.vinkovci.hr
25.03.2014.
u 19:42

Mjesec ožujak posebno je bio uspješan za učenike ove škole

Na današnjoj tiskovoj konferenciji u Glazbenoj školi Josipa Runjanina, novinarima su predstavljeni uspjesi učenika osnovne i srednje glazbene škole na raznim natjecanjima zadnjih nekoliko mjeseci. Pred kraj prošle godine na 51. natjecanju komornih sastava Tamburaški sastav pod vodstvom Dinka Glavaša osvojio je 2. mjesto, dok je sastav Petre Marković i Đurđice Zarić također osvojio drugo mjesto.

U veljači na međužupanijskom natjecanju Mladi Padovec u Novom Marofu, Petra Karaban osvojila je 1. nagradu s 96,90 bodova. Mjesec ožujak posebno je bio uspješan za učenike ove škole. Prvo je Mia Pleša osvojila 2. nagradu na 52. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Samoboru, a na ovom istom natjecanju Petra Karaban je osvojila prvu nagradu, a Anđela Ugljar 2. nagradu, obje na flauti. Učenici su posebice ponosni na natjecanje dječjih zborova Vallis aurelia cantat koje je održano u Požegi, gdje je zbor Glazbene škole Josip Runjanin osvojio prvu mjesto. Ravnatelj škole, Darko Domaćinović je najzadovoljniji što je zbog ovakvih uspjeha učenika, vinkovačka Glazbena škola svrstana među 10 najboljih glazbenih škola u Hrvatskoj.

>> Studenti Muzičke akademije sviraju 'kako tko hoće'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije